Gönderen Konu: KAZA ANI KAMERADA  (Okunma sayısı 1238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALTINTAS

• Adnan ALTINTAŞ
  • Üye
  • *
KAZA ANI KAMERADA
« : Temmuz 24, 2007, 15:20:13 »
Kaza anı MOBESE kameralarına yansıdı

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi'nde aşırı hız yapan motosiklet sürücüsü, girdiği kavşakta kamyona çarparak olay yerinde can verdi. Kaza anı, MOBESE kameraları tarafından an be an görüntülendi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Çerkezköy- Kapaklı yolu Yünsa kavşağında meydana geldi. Aşırı hız yaptığı belirtilen 33 yaşındaki Mehmet Emin Deniz, yönetimindeki 59 UN 181 plakalı motosikletiyle girdiği kavşaktan sola dönüş yapan Adnan Gökkara yönetimindeki 07 FD 401 plakalı kamyona çarptı. Paramparça olan motosikletin sürücüsü Mehmet Emin Deniz olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza anı ve sonrasında çevredekilerin yaşadığı panik MOBESE kameralarına yansıdı. Kamyon şoförü gözaltına alınırken, kaza haberiyle olay yerine gelen Mehmet Emin Deniz’in yakınları sinir krizleri geçirdi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Hayati Yelesdağ’ın yaptığı incelemelerinin ardından ceset Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

HIZ KADRANI 125 KİLOMETREDE TAKILI

Kaza yerinde inceleme yapan polis ve teknik ekipler, motosikletin hız kadranının 125 kilometrede takılı kaldığını belirledi. Ölen motosiklet sürücüsü Mehmet Emin Deniz'in ekranında ‘Aşkım’ yazısı belirerek çalan cep telefonu açan polis memuru ise acı haberi sevgilisine vermek zorunda kaldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Hürriyet Gazetesi

Sonuç: Aşırı hız, özellikle motosiklet kazalarında felaketle sonuçlanıyor.
Aman arkadaşlar dikkat. Motosikletlerimizi dikkatli kullanalım, arkamızda gözü yaşlı insanlar bırakmayalım.
Bu tür kontrolsüz kavşaklara yavaş girelim. :'(       
+905335702720  A Rh +
Aprilia Scarabeo 200 ie (2011)

Çevrimdışı aythakan

• Hakan Güneş
  • Üye
  • *
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2007, 15:42:28 »
Beynimizin durumun vehametine göre reflekslerimize göndereceği komuttan daha hızlı gitmemek lazım.
Allah rahmet eylesin.
Gittiğin yol, yol değil. YAMAHA XT600 E ' 97
Hakan Güneş / B Rh +

Çevrimdışı extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2007, 16:17:00 »
Yavaş gitmekte elimizde hızlı gitmekte irade meselesi kaza olan kavşakta motorlu olan arkadaşın yavaşlaması gerektiğini düşünüyorum.kamyon yavaş ilerliyor gibi ama aniden çıkmış olabilir.Allah rahmet eylesin,vadesi bu kadarmış.
BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)

Maido

• Ziyaretçi
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2007, 16:39:48 »
"Ölüm gelir başım gözüm üstüne ... " ama neden böyle gelsin ? :( Her zaman derim, hatta sloganımda budur " En iyi motorcu, en uzun yaşayan motorcudur " diye. Hepimizin hız tutkusu var mutlaka. Bence ülkemizde amatör motorcular için özel pist yapılmalı. Trafiğe kapalı olmalı. İnsanlar hız konusunda tatmin olmak istiyor. Bu konuda aslında bişeyler yapılabilir. Devletimiz gereksiz yere bir dünya araziyi sağa sola tahsis ediyor. Bu konuda yüksek mercilere :borazan: başvurup, hatta bir imza kampanyası bile başlatmak mümkün olablir sanıyorum.

Bu gün antalyada bir atış poligonu var, bir at çiftliği var ... Mesela hiç trafikte ata rastlıyormusunuz ? Motosiklet için neden böyle bir alan yok ?

İsterseniz bu konuyu bir tartışalım.  :dusunceli:

Çevrimdışı ALTINTAS

• Adnan ALTINTAŞ
  • Üye
  • *
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2007, 16:44:01 »
Şükrü bey, güzel fikir.  :alkis:
+905335702720  A Rh +
Aprilia Scarabeo 200 ie (2011)

Maido

• Ziyaretçi
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2007, 16:52:15 »
Fikir güzelde uygulaması imkansız sanırım :(

Çevrimdışı ahu a

• ahu örün
  • Üye
  • *
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2007, 19:15:04 »
bazen oluyorki insanın boğazında bir şey takılıyor ve konuşamıyor resmen boğuluyorsunuz şu son zamanlarda olan motosiklet kazaları bende böyle bir etki yapıyor

rahmetli onaran ustayıda defnedeli bugün birinci hafta  :'( :'( :'( :'(
ben daha onun şokundan çıkmadan arkası arkasına ölümlü kaza haberi alıyorum
alllah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin :'(
İş tel:0242 814 61 65 Gsm:0535 549 3915
0507 286 65 56

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
  • 2003 Aprilia Pegaso 650i
    • www.sigortacihasim.net
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2007, 21:57:18 »
Ama hala bir ibret alan yok..
Ders alan yokkkkkk
Hala tek tekeri bir matah;260 lara gaz kapatmayı bir iş sananlar var.
Ne yazıktır ki bunlarda yerileceklerine,alkış alıyorlar.
Sonlarıda malum....
Onlar gidiyor gidecekleri yere ama ,üzüntüsü acısı geride kalanlara,sorun yarattıklarına oluyor.
Yani kendilerine verdikleri zararın yanında,esas topluma zarar veriyorlar.
Hakları var mı ki?
Haşim Arıkan Axa Sigorta Antalya acentesi
Cep : 0533-5534202 Tel : 0242-3169700
Fax  : 0242-3169703
Adres:Yeşilbahçe Mh.Çınarlı Cd.39/B
Msn  : axasigortahasim@hotmail.com

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
  • kafanıza kasktan başka birşey takmayın :))
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2007, 22:15:21 »
Ama hala bir ibret alan yok..
Ders alan yokkkkkk
Hala tek tekeri bir matah;260 lara gaz kapatmayı bir iş sananlar var.
Ne yazıktır ki bunlarda yerileceklerine,alkış alıyorlar.
Sonlarıda malum....
Onlar gidiyor gidecekleri yere ama ,üzüntüsü acısı geride kalanlara,sorun yarattıklarına oluyor.
Yani kendilerine verdikleri zararın yanında,esas topluma zarar veriyorlar.
Hakları var mı ki?

Haşım abi iyi güzel diyorsunda
sadece ölümler  tekteker show yapanlarda olmuyor 
bu konu çokı farklı enine boyuna iyicene konuşulması gerekli
motosiklet olayını kullanandan önce halkı araç süreücülerini toplumu bilinçlendirmeli,
  her ölümlü kazadan sonra bırılerine biletkesmek çok yanlış,
okadar bukonuda hassas davranılacaksa akşamları ışıklarda toplanan genç arkadaşlar varya  hani yanlarından geçtiğimizde kaile almadığımız skutur larla tekteker yapanlar onları eğitmeli bilinçlendirmeli,
    çok farklı tartışma ortamı oluşturmalı gercekten biz bu konuda örnek olmalıyız .Da ne yaptık ,
mağaracılıktan fotoğrafcılıktan pikniklerden ,gezilerden başka ,
 bilmiyorum yıne eleştiriler alacağım yada dışlanacağım ama gercekler. Bir pazar afiş yada nette duyuru yapıpta bütün Antalyadaki motorcuları toplasak küçük büyük herkesi birileri birifink verse hoş olmazmı ,
yada emmiyet müdürünü cağırsak gelse desekki bizböyle böyle düşünüyoruz düşüncemizbu fayda etmezmi.

teşekkür ederim
kenan sofuoğlu

AlkınYunus

• Ziyaretçi
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2007, 01:52:15 »
 :( haddim olmayarak fikir beyan etmek istedim

iki tip motosikletci vardır
1 cesur motosikletciler ( çoğu fazla yaşamaz )
2 Yaşlı motosikletciler

benim bildiğim bu resimlerden sonra önemsiz olarak görülsede fizik kurallarının bilinmesi gerektiği
lütfen Haşim ağabeyin söylediği gibi fren mesafeleri ile ilgil konuyu bir kere dahi olsa okuyun ve hangi motosikletci katagorisine girmek istediğinize karar verin
lütfen...

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
  • 2003 Aprilia Pegaso 650i
    • www.sigortacihasim.net
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2007, 00:26:23 »
Kenan'cığım,

Doğru söyleyene ne denirki.
Ama kazların %90 nı bence süratten kaynaklanıyor.Bu arabada da böyle ,motorda da,her yerde bu böyle.Senin de ruhunda tektekercilik olduğu için her zaman bu konuda savunmaya geçiyorsun.Ama yanlış.Bak bakalım motor kazlarının % çoğu neden oluyor.İstatistikler mi yanlış,tektekerciler mi (Tek tekerden kastım illaki tek tekere kalkıp gidenler değil tabii ki.Tek teker den kastım daha çok reasing gibi,güçlü malum motorlarla sürat yapanlardır).
Diğer taraftan fikirlerine de katılıyorum.Bunları isteyenlerin de başındayım biliyorsun.
Ama şunu da söylemek lazım.
Toplantılarda bir köşeye çekilip,fikir beyan etmeden oturup kalkıp gitmekle de bunlar olmuyor.
Bizim toplum,konuşanı ayıplamıyor ki susuyorsun sürekli.
Akılcı,olumlu,yapıcı,yenilikçi,topluma yararlı konuları getirin, toplantılara çıkın dobra dobra konuşun.Konularınızın peşinde olun.Takipçisi olun.Susmayın.Fikir üretelim.
Kimse sus demez.Tuu kaka diyende olamaz.

Sevgilerimle
Haşim Arıkan Axa Sigorta Antalya acentesi
Cep : 0533-5534202 Tel : 0242-3169700
Fax  : 0242-3169703
Adres:Yeşilbahçe Mh.Çınarlı Cd.39/B
Msn  : axasigortahasim@hotmail.com

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2007, 04:03:29 »
Düne kadar yayın organlarından izlediğim kaza haberlerinde hep kendimi rahatlatmaya çalıştım.
"Aşırı hız yapıyormuş"
"serseriymiş"
"Eğitimsiz biriymiş"
"Yeterli korumaları yokmuş"
"Hocam sen hiç endurocu çapırcı kaza yapan gördün mü"
--------------------------------------

Yok yok her şey boş Dr Ömer Uzma nın hayatını kaybettiğini öğrenip forumlarda yazılanları okuyunca herşeyin boş olduğunu anladım. Korumaysa koruma, eğitimse eğitim, saygıysa saygı herşey vardı onda ve sağ aynasına bakmadan çıkan bir genç düşük bir hızda çarptı ona her şey bitti o an. Geride gözü yaşlı eşi çocukları ve sevenleri kaldı....
Ölüm takdiri ilahidir her an heryerden gelebilir.Ancak şehir içi ulaşım aracı olarak kullanmanın üzerimizdeki kaza riskini % 70 artırdığı gerçeğini unutmayalım.

Bu nedenle Motosikleti TR de ulaşım aracı olarak kullanmak yerine gezi aracı olarak kullanmanın şimdilik benim yapacağım en iyi şey olduğunu düşünüyorum...
Gerisini kaderime bırakıyorum...

Tüm aileye kazasız belasız güzel günler diliyorum...

mehmetsezen

• Ziyaretçi
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2007, 10:36:40 »
Vesileyi bilirsiniz.Herkesin hayatına bir şekilde girmiştir.Ama iyi ama kötü bir şekilde karşılaşırız.Herkesin yazgısının bittiği anlarda dilerimki istedikleri gibi olur.Benim dileğim kimseye borcum olmaması ve ailemin kimseye muhtaç olmadan hayatını idame etmesidir.Ölüm gelecek ansızın beklemediğimiz bir şekilde  araba veye motora binişte kaza risk yüzdesi artıyor.Motordan
vazgeçmek hiçbirimizin aklına bile gelmez.Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız.Lütfen kendinize çok dikkat edin.
Hergün yeni bir gün doğar.Doğan günlerin bize güzellikler getirmesi dileği ile 
Hayırlı günler.

dolphin

• Ziyaretçi
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2007, 19:04:55 »
Kaza anını televizyonda seyrettim.
Kanım dondu.
Amman Dikkat

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
  • kafanıza kasktan başka birşey takmayın :))
KAZA ANI KAMERADA
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2007, 19:05:55 »
Kenan'cığım,

Doğru söyleyene ne denirki.
Ama kazların %90 nı bence süratten kaynaklanıyor.Bu arabada da böyle ,motorda da,her yerde bu böyle.Senin de ruhunda tektekercilik olduğu için her zaman bu konuda savunmaya geçiyorsun.Ama yanlış.Bak bakalım motor kazlarının % çoğu neden oluyor.İstatistikler mi yanlış,tektekerciler mi (Tek tekerden kastım illaki tek tekere kalkıp gidenler değil tabii ki.Tek teker den kastım daha çok reasing gibi,güçlü malum motorlarla sürat yapanlardır).
Diğer taraftan fikirlerine de katılıyorum.Bunları isteyenlerin de başındayım biliyorsun.
Ama şunu da söylemek lazım.
Toplantılarda bir köşeye çekilip,fikir beyan etmeden oturup kalkıp gitmekle de bunlar olmuyor.
Bizim toplum,konuşanı ayıplamıyor ki susuyorsun sürekli.
Akılcı,olumlu,yapıcı,yenilikçi,topluma yararlı konuları getirin, toplantılara çıkın dobra dobra konuşun.Konularınızın peşinde olun.Takipçisi olun.Susmayın.Fikir üretelim.
Kimse sus demez.Tuu kaka diyende olamaz.

Sevgilerimle

Haşım abi
seninle çok muhabbetimiz oldu biliyorsun
kışılıne ve size saygım sonsuz biliyorsunuz, kusur etmemek içinde caba sarfediyorum bağışlayın
  kulupte gelmemin teksebebi sizleri görmek hasret gidetmek
konuşmalara gelince havadan sudan muhabbetler
  yanii konu dışı söyleşiler (güzelde oluyo)
araya gırıpte neyı dememi beklersiniz birşey konuştuğumda gülüp geciliyor  uzun bi zaman oldu bir arpaboy kat edemedik bunu sizde biliyorsunuz ,hani filema hani tişört,hani stıkır ,hani ilk yardım eğitimi,
kıştan beri konuşuldu hala bişey yok neden araya girip konuşayımki.benim fikriminj neyi değiştırcekki
  yıne bırıleri konuşup aaaa çok iyi diye alkışlanacak,
         konuşunca tepki toplamaktanda sıkıldım,
birde tekteker konusu  evet ben şhow yapmaya meilli biri gibi göründüğüm doğru ama tehlikeye malvermemek için hıç denemedim ve yapmayıda düşünmedim ama yapanıda seyrederim,
  deslenecek insan varsa desteklerim
  motosiklet özgürlük adrenalin içir genç arkadaşlar bunu yapıyordur ama ben yapmıyorum,
buarada kim nederse desin tt Arif benim dostum ve arkadaşım ,enazından yanlışta iş yapsa tecrubeli motorcu,
     Artık şunu algılamalı bilinmeli herşeyden önce kım nedir değilde tecrubeli motorculara biraz dıkkat ,ve bir sene motora bınmış adam bu motorcuları kıyaslamasın.
   eline kılavye alan konuşuyor yazıyor ,o kaza kayıtlarında motorcunun kusurlu olduğu bir gercek ,
neden diğer taraftan bakılmıyor o kavşakta neden işiklandırma yoktu ,dikkatmı cekmedi,bilmem orda bir kusur varsa o koca kavşağa ışıklandırma koymayan yetkililerde,
    ben kendi adıma konuşuyorum
risk almıyorum gerekte duymuyorum yeri zamanı uygun olduğunda şartlara göre motosikleti kullanıyorum,
   kuralına göre ,
birde motosiklet tecrubesi olmayan arkadaşlar dikkatli yorum yapsınlar  motorsiklet olayında çok bilmek önemlideğil tecrube tecrube ben bunu diyorum .
 teşekkür ederim
kenan sofuoğlu