Gönderen Konu: viraj hakkında kendi deneyimlerimiz.  (Okunma sayısı 1766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ariassos

• Ziyaretçi
viraj hakkında kendi deneyimlerimiz.
« : Aralık 09, 2006, 11:50:27 »

ben kendim;
*kontra tekniği (daha çok krosslarda kullanıldığını biliyorum - ama cruising dede işe yaradığı zamanlar oluyor)
*gidonu , viraj yönünün tersine itme&bastırma tekniği.(çoğunlukla bu tekniği kullanıyorum)

viraja girmeden evvel , dönebileceğime inandığım hızı ayarlıyorum.örneğin sağa bir viraj ise;gidonu , gazı tuttuğum elimle sağa öne doğru bastırıyorum.vücudumu , aynı paralellikte tutuyorum.hooop , viraj bitimindeyim.eğer hızlı girmişsem virajda gaz açmıyorum - yavaş girmişsem ,viraj sonuna doğru gazı biraz aralıyorum.haddimi bildiğim sürece , viraj yapmak bana çok keyif veriyor.bu yüzden başlığı açmak istedim.

viraj hakimiyeti hakkında , kendi fikirlerinizi ve kullandığınız tekniklerinizi merak ediyorum.mevcut bilgilerimi güncellemek yada ilave etmek adına.

"viraja nasıl girersen öyle çıkarsın"(M.Schumacher)

şimdiden teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2006, 11:52:47 Gönderen: ariassos »

iskender

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2006, 12:03:09 »
Kontra tekniği tüm motorlar için olan tekniktir. Önemli olan motor nereye bakarsan oraya gider . Yani bakışı kaçırmamak gerekiyor . Ama bu konuda yardımcı olacak Reşat Arbaş ın sitesi. Burada Motorsiklet teorisi adlı kitabında yazanları bulabilirsiniz .

http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm

Yeni başlayanlar için harika bir referans kaynağı  ama yine de bu konuda eğitim almak şart. Belirli bir sayıda  katılımcı oluşursa   İzmir yada İstanbuldan eğitmen getirtilebilir. (Şiddetle öneririm )  :)

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2006, 12:14:02 »
Ali saati 100 Avrodan ben ise sadece 10 Avrodan eğitim veriyorum. İskender ne kadar ister bilmem.  Hatta ben yaldızlı sertifika bile veriyorum. Sadece garanti vermiyorum :D :D

Virajjı arkadaşları buralarda görelim hele
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2006, 12:15:46 »
Viraja girme olayından önce arkadaşların U dönüşlerini yapmalarını tavsiye ederim. Tabiki ters kuvvet tekniği kullanarak.
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

iskender

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2006, 12:33:04 »
Tabikii eğitim dediğimde bu zaten  Önce yoğun bir teorik sonra ADAK (alman ekolü ) eğitimi sonrada İAM yol eğitimi (İngiliz ) Ama ne olusa olsun önce ADAK eğitimi  :)

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2006, 12:39:36 »
DD nin motosiklet teorisindeki video çok tatlı arkadaşlar muhakkak bakmalı bence
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2006, 12:45:09 »
Halil ve İskender bu konunun açılmasında çok büyük fayda var. Sayenizde cuma günü bu konuyu enine boyuna bir tartışalım
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

exenmotor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2007, 19:14:48 »
Kimmse bu konuya deyinmemiş güzel fotoğraf'a topiği canlandırayım :)

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2007, 20:59:05 »
Arkadaşlar ben saati 5 eurodan ders veriyorum 20 saatten sonra  garanti bile veririm. :borazan:
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2007, 10:24:02 »

İskender Bey,çok faydalanacağım bir link çok da güzel bir kaynak çok teşekkürler. :tamam:
Eğitim almak konusuna gelince Istanbul Honda'nın motosiklet eğitimini takip ediyorum rezervasyon yaptırabilmek çok güç hemen doluyor, ileri tarihlere veriyorlar, inşallah o dönem gelince de kesin rezervasyon yaptırabilirim.
Var mı bunun bir formulü :dusunceli:

iskender

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2007, 11:26:14 »

İskender Bey,çok faydalanacağım bir link çok da güzel bir kaynak çok teşekkürler. :tamam:
Eğitim almak konusuna gelince Istanbul Honda'nın motosiklet eğitimini takip ediyorum rezervasyon yaptırabilmek çok güç hemen doluyor, ileri tarihlere veriyorlar, inşallah o dönem gelince de kesin rezervasyon yaptırabilirim.

Ayşe hanım honda olması şart değil . İzmirde Uğur Ertekin hocamız var Ondan da eğitim alabilirsin (Antalya ya yakın mesafeden  dolayı ).Hatta şiddetle tavsiye ederim . Ama önce motor üzerinizdeki deneyimi en az 5 km olmasında fayda var .

Honda ve Bmw eğitimlerde motor tahsis ediyorlar fakat diğer OMM nin verdiği eğitimlere kendi motorunuzla gidiyorsunuz. Bu konuyu insallah yüzyüze konuşursak daha detaylı bilgiler veririm :)

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2007, 13:09:14 »

Ayşe hanım honda olması şart değil . İzmirde Uğur Ertekin hocamız var Ondan da eğitim alabilirsin (Antalya ya yakın mesafeden  dolayı ).Hatta şiddetle tavsiye ederim . Ama önce motor üzerinizdeki deneyimi en az 5 km olmasında fayda var .

Honda ve Bmw eğitimlerde motor tahsis ediyorlar fakat diğer OMM nin verdiği eğitimlere kendi motorunuzla gidiyorsunuz. Bu konuyu insallah yüzyüze konuşursak daha detaylı bilgiler veririm :)

İskender Bey ilginize çok teşekkür ederim.Motorum var ve şu an 1800 km yaptım ve devam ediyorum her fırsatta.
İstanbul şart değil tabi ki, İzmir motor sürüş eğitimi konusunda bilgi sahibi değilim.Evet sizleri aramızda görme imkanımız olunca yüzyüze konuşmayı elbette çok isterim. :)
teşekkürler :)

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2007, 13:59:16 »
Bu konuyu hortlatan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Sağolsun varolsun. (Espri değil walla)
Her zaman üzerinde dursak eskimeyecek ve güncelliği kaybolmayacak bir konu bu.

Tarifem hala geçerlidir  :)
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

iskender

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2007, 14:54:00 »

Tarifem hala geçerlidir  :)

Lütfen ciddi bir konudur dalga geçmeyelim  :sopa2: :sopa2: :motorcudost:

GokhanD

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2007, 20:49:48 »
izninizle canlanmış bu konuyla ilgili birkaç kelam etmek isterim....

öncelikle bu topiğin en başındaki yanlış ifadelendirmeye işaret etmek istiyorum. bahsedilen kontra tekniği ile virajın tersi yönüne ittirme tekniği aynı şeylerdir. Teknik olarak belli bir sürat ( 25 Km. ) üzerine çıkıldığında arka tekerleğin itme gücü o kadar yükselirki ön tekerleğe vereceğiniz dönme komutları farklı reaksiyonlar vermeye başlar. Buda motorumuzu istediğimiz yöne çevirebilmemiz için gitmek istediğimiz yönün tersine gidonu ittirerek mümkün olur.

Bu konuyla ilgili olarak arzu edenlere daha detaylı bilgi aktarabilirim seve seve...

Diğer yandan eğitim konusuna gelince. Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Ancak ne yöne doğru gitmek istediğinize lütfen iyi karar verin ve eğitimi sadece bir kez alırım ondan sonrada yollarda uçar kaçarım diye düşünmeyin...

Eğitim bir süreçtir ve öğrenmek ise bitmeyen bir eylemdir. Hele helede işin içine motosiklet girdiğinde sonsuz alternatifler ortaya çıkmaktadır.

eğitim almak isteyen arkadaşlarada dilerlerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla bu topikte bi eğitim enflasyonu var :) Madem serbest piyasa ekonomisi GOLD sürücüden "ücretsiz" eğitim... üstelik çıtır sertifikalı :)