Gönderen Konu: Yağışta Sürüş Teknikleri  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #15 : Aralık 14, 2006, 16:06:14 »
Kenanım ben hiç bir yazımı başka yerden almıyorum. Aldıklarımda da muhakkak alıntı yaptığım yeri belirtiyorum. Bütün yazılar kendi derlemelerim. Naçizane tavsiyem kendi görüşlerinizi ve bilgilerinizi yazılarınıza dökme yönündedir. Elbette başkalarından faydalanacağız ama copy-paste insanları sıkıntıya sokabilir.
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı DÖNENCE

• YILMAZ BAŞER
  • Üye
  • *
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #16 : Aralık 14, 2006, 16:20:07 »
valla motora ilk bindiğim günden bu yana yağmur demem çamur demem binerim. her havanın ayrı bi güzelliği oluyo  motor üstünde. ama oyunu kuralına göre oynamak konusunuda aklımdan çıkarmam.
bu dünya kimseye kalmaz ,hırsı bırak yaşamaya bak.
yılmaz başer  533 733 83 91
A RH (- ) NEG.  honda deauville 07 DV 512

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #17 : Aralık 14, 2006, 16:39:51 »
Yağmur zamanı geliyor, bakalım göreceğiz bu büyük lafları. Yağmurlu bir hafta sonu olduğunda gezilere kimler geliyor. Yılmaz hatırlatırım ama sana ;D ;D
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

iskender

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2006, 16:54:05 »
hocam aynı yerden almışız galıba konuyu ama en cok önem verdiğim konu keşke okusaydım senden

Diğer yerde yazdığın konu içindeki tur camı olayına katılmıyorum . Çünkü yüksek cam rüzgarı keseceği için  yağmur suyu cam yüzeyinde kalacaktır . Ben yağmurda sürekli camı indiririm rüzgar suyu götürsün diye

GokhanD

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2007, 11:28:55 »
Yağmurda sürüş gerçekten apayrı bir konu. Motor üzerindeki tüm şartların aleyhimize değiştiği bir durum. Ancak bunları dikkat, daha fazla konsantrasyon ve hakimiyet ile leyhimize çevirmek mümkün. En önemli nokta ise sağ elimizin altında duruyor.

Son dönem üretilen ve bindiğimiz motorlarımız tork ve beygir güçleri oldukça yüksek. Bu nedenle yağmurda lastiklerimiz ne kadar iyi olursa olsun yol tutuşları kuru havaya göre %10 - %50 arasında yol tutuşlarında problem yaşıyor. Hele helede yeni yağan yağmur ile karşı karşıyaysak durumun yüzdesi direk %50'den başlıyor.

Motorun üzerinde sakin durmak, devamlı sırıtmak ve kendimizi kuru tutmak en önemli diğer konu. Kuru tutamıyor ve ıslanıyorsanız ve bu durumuda özellikle soğuk bir havada yaşıyorsanız lütfen devam etmeyin. Zira ıslaklık ve rüzgar birleşince üşümeler hatta düşük dereceleri donamalara kadar yolu var. Bunun sonuçlarını ifade etmek bile istemiyorum. Unutmayalım ki motor üzerinde 100 Km sratle giderken hissettiğini hava sıcaklığı tam 10 derece düşüyor. Kısaca toparlayacak olursak; Halim Abi'nin çok net ve 12'den vuran uyarıları üzerine;

- mecbur kalmadıkça yağmurda yol almayın
- mecbur kaldıysanız yada her hava koşulunda yol almayı seviyorsanız;
- önce lastiklerinize
- sonra ıslanmamaya
- sonrada sağ elinize dikkat edin.

sonrası tam bir paranoyak sürüş formatına dönmeli. Yağmur su birikintilerini saklar. Viraj çizgilerimiz özellikle sola dönen virajlarda suyla dolu olacaktır. Güvenliğiniz için süratiniz ve viraj çizginizi yeniden düzenleyin. Logar kapakları, mazgallar, köprü ekleri ve asfalt yamaları birer buz kütlesi gibi efekt verecektir.

Frenlemeniz ne kadar iyi olursa olsun lastiğinizin tutuş kaybı yüzünden uzayacaktır.

Tüm normal sürüş konsantrasyonunuz üzerine birde 22 saniyede bir vizör silme işlemini eklemeyi unutmayın :)

Sağlıklı ve uzun kilometreli sürüşler...

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #20 : Ocak 11, 2007, 11:57:24 »
Gökhan nerdeyse sen bize yağmurda motora binmeyin diyeceksin kardeşim ama şimdi yağmur sezonu geliyor buraya ve biz yağmurluklarımızı hazırladık bile :P
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

GokhanD

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #21 : Ocak 11, 2007, 12:00:30 »
Yok abicim ne demek binmeyin demek :) helede ben...

sadece büyük resmi görmek ve buna göre hareket etmenin daha sağlıklı olacağına inanıyorum...

Kroscu

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2007, 23:00:14 »
Ben ilk defa 05.02.2007 de trafikli yola çıkmama rağmen Kemer'den sabahın 6 sında yağış ve rüzgarda kros motorumla dönmek zorundaydım.Öncelikle kaskımın camını yağmur ve soğuğa rağman açık bıraktım ki; görüşüm bulanık olmasın rahat göreyim diye Antalya'ya yönünde olan uzuntünelin çıkışındaki keskin virajda ne yaparım diye biraz huzursuzdum ( daha çok ilk tecrübem olacağı ve acemi motor kullanıcısı olmam nedeniyle).Viraja geldiğimde vitesimi küçültüm 2.viteste yavaş yavaş döndüm ve ne kadar da kolaylıkla bunu başardığımı hissederek ilk zorlu yağış tecrübemi geçtim.Sabahın erken saati ve yağmur nedeniyle de karanlıktı ve ışığı yağmur yutuyordu o nedenle de daha düşük hızla seyretmeyi uygun buldum. Acemi olarak 80 le geçebildiğim yolları 60 la geçmek daha uygun oldu.
Rüzgar ve soğuk da cabasıydı, rüzgara karşı mümkün olduğunca motorumu Donald Dock takdiğini aklıma getirerek rüzgar yönüne yatırdım ve fazla yatırmadım.
Anlayacağınız birçok tecrübeyi bir arada mecburiyetten test ettim.Herşeye rağmen yaşadığım duygular ateş içinde yanmama ve kaslarımı ağrıtmaya birebir geldi, bol kalori harcadım.
Büyük zevk aldım, eve ulaşmak muhteşem oldu.Yalnız 50 km o kadar uzadı ki, bir daha ki gidişte güzel bir hatıra olarak beni gülümsetecek o yolu geçmek, çok yakında.  :heyo:

ariassos

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2007, 09:34:39 »
Alıntı
- mecbur kalmadıkça yağmurda yol almayın

ben bunu biliyorum.
Özellikle yağmurlu havada motor binmeyi tercih etmiyorum.Ama yolculuk esnasında yağmura yakalanmışsak , yağmurun dinmesini beklemek en hayırlısı olmalı(ama bu bir yaz yağmuruysa değişir tabiki).

yağmurda motosiklet binipte "su motorcusu" ;D olmaya gerenk yok

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2007, 11:58:19 »
Ben naçizane yağmurda motosiklet kullanmaktan inanılmaz keyif alan iflah olmaz birisiyim galiba. Konunun başlangıcında belirttiğim gibi herşeyi yumuşatarak yaparsanız çok ciddi bir problem olacağını sanmıyorum. Endurocu olmak ile tatlısu motorcusu arasında bir fark olmalı gibi geliyor bana Halil'ciğim  :D
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı tarkan

• tarkan ateş
  • Üye
  • *
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #25 : Eylül 20, 2007, 18:47:59 »
gs mi alsak ne ya ayıptır sorması arazide biraz hantal değilmi mesela 600 lük ler daha kıvrak gibi sanki
05322840245
B Rh + (poz)şu an yaya

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #26 : Eylül 21, 2007, 00:02:02 »
gs mi alsak ne ya ayıptır sorması arazide biraz hantal değilmi mesela 600 lük ler daha kıvrak gibi sanki

Maharet motorda değil, motorcuda sevgili Tarkan  ;)
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı BENGÜ

• SUAT BENGÜ
  • Üye
  • *
  • DOSTLUKLAR YARIŞA DÖNMEZ İSE KEYFİNDEN GEÇİLMEZ
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #27 : Eylül 21, 2007, 00:46:29 »
yagmur sağanak ıse yapılacak ıkı sey var bence
bırıncısı bulabıldıgın kapalı bır mekan
ıkıncısı her seyı goze alıp dort tekerlılerın ınsafına kalmak
yagış sağanak degılse keyıflı oldugunu soylemeden gecmemek lazım
halım baskanıma katılıyorum hoş enduro'cu degilim chopper kullanmakta keyıflı   
HONDA                   HONDA
SHADOW-VT600 / NT 700 DEAUVILLE
TEL:0543 528 30 70
Ne sürdüğün önemli değildir motor ve iki tekeri olsun rüzgar aynı rüzgardır sen keyfini çıkar.

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
  • kafanıza kasktan başka birşey takmayın :))
Ynt: Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #28 : Kasım 15, 2007, 17:20:30 »

Arkadaşlar malum kış mevsimi
gecen kış acılan bu konuyu tekradan okumaya ihtiyacımız oldunu düşündüm ,
kenan sofuoğlu

Maido

• Ziyaretçi
Yağışta Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #29 : Kasım 18, 2007, 19:40:17 »
Birileri yağışta motor kullanmakmı dedi  :heyo: motorumuz yokki kar kış demeden binsek eskisi gibi  :aglamakli: