Değerli motosiklet dostları
Altınızdaki motosiklet ne olursa olsun,eğer o kişi sizinle ilk kez arkada yolculuk ediyorsa mutlaka ve mutlaka ona güven verecek,onun size itimat etmesini sağlayacak biçimde kullanmalısınız ki, o kişi de size zaman içerisinde alışabilsin,sizin motosiklet üzerindeki huyunuzu ve sürüş tekniğinizi öğrenip buna göre kendini geliştirip güvenli yolculuk pozisyonunu alabilsin.
Ancak bizim ülkemizde genelde bilhassa arkanıza genç,güzel ve de sarışın bir bayan binerse ona kask bile taktırılmadığı gibi bırak saçların rüzgarla ahenk içinde dans etsin,saçların rüzgarla dans ederken daha güzel görünüyorsun.......gibi sözlerle bu arkaya binecek insancık hava sokulup onun adeta ölümle kumar oynanması sağlanmaktadır.
Tüm bunların üstüne bir de bu bayan eğer bu kişiye yanlışlıkla "ayyy ne güzel motor kullanıyorsun,harikasın,motoru adeta kanatlandırıp uçuruyorsun"gibi sözler sarf ederse bu kişi hemen kaba tabirle gaza gelip motosikletinin önünü kaldırmakta ve sürat denemesi yapmaktadır.
Artık gerisini maalesef düşünmek bile istemiyorum....
Bu kişiler motosikletini sanki bilgisayar oyunu oynuyorlarmış gibi kullanıp,10 tane hakları varmış gibi hareket etmektedirler.
Benim ayrıca buradan değerli Emniyet mensuplarımızdan bir vatandaş olarak ricam var,o da şudur;trafikte kaskı olmayan birini durdurduğunuz gibi,lütfen motosikletinin aynasını söküpte kullananları da durdurun,çok merak ediyorum,acaba bu kişiler motosikletlerinin aynasını sökünce aerodinamik açıdan daha hızlı gittiklerinimi sanıyorlar ve arkalarını hangi taraflarıyla görüyorlar.
İşte değerli dostlarım,bu tip olaylar hep kültür,terbiye ve bilinç işidir.
Umarım bizde birgün ileri ülkelerdeki insanların düşünce ve akıl seviyesine ulaşabiliriz.
Trafikteki bu kamikazalere lütfen hepimiz elimizden geldiğince dikkat edelim.
Bunların kendilerine saygıları olmadığı gibi,etraftakilerine hiç ama hiç saygıları yok,zaten SAYGI kelimesi nedir ne anlama gelir onu bile bilmiyorlar.
Hepinize saygılarımı sunar,sinirsiz stressiz yolculuklar dilerim.
Engin SOYERDEM.