Gönderen Konu: Lastik Rodajı..  (Okunma sayısı 1823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
Lastik Rodajı..
« : Nisan 21, 2008, 16:22:44 »
23000 km'dir kullandığım lastikleri yeni değiştirmem nedeniyle bu konu hakkında bildiklerimi tazeleyeyim dedim. İkiteker'de bunu buldum, sizlerle paylaşayım istedim.

Alıntı
" Yanak, lastiğin yere hiç temas etmeyen yan kısımlarıdır.
Lastiğin yere temas eden kısımlarına sırt denir. Sırtın virajlarda yatınca yere temas eden kısımları ise omuz diye adlandırılır.
Tabii ki lastiğin de rodajı var. Yani lastiğin tam performansını verebilmesi için yola alışması gerekir. Bunun nedeni lastiğin sırtında bir wax olması vs değildir. Lastiğin sırtı imal edildiğinde pürüzsüzdür, sakallar vs bulunur ve yola tutunmaya tam hazır durumda değildir, aynı şekilde, kauçuk katmanları ve iç kordları da dönme esnasındaki hareketlere adapte olmuş, reaksiyonları vermeye hazır hale gelmiş değildir.
Bu nedenle latiğin yol yaparak, motor altında dönerek, yolla temas ederek bu adaptasyon sürecini geçirmesi gerekir. Bu işlemi zımpara vs ile yani dışardan müdahale ile yapmak mümkün değildir. Çünkü adapte olması gereken sadece lastiğin dış yüzeyi değildir, kaucuk katmanlarıı ve kordlar da bir yandan ağırlık altında ezilip, bir yandan dönerek, esneyerek yüzeyle birlikte çalışmaya adapte olmalıdır.
Lastik rodajının nasıl yapıldığına bağlıdır omuzların durumu, virajlarda fazla yatılmadan yapılan lastik rodajında doğal olarak omuz yüzeyleri daha geç alışırlar (eğer hiç yatılmadı ise hiç bir şekilde yüzey olarak adapte olamazlar) ama lastiğin bünye olarak adaptasyonu tamanlanır. "

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
Ynt: Lastik Rodajı..
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2008, 17:05:54 »
23000 mü vay beeeeeee  ben her 2000 2500 de değiştiriyorum kros kullanmak bayaa pahalı  valla
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
Lastik Rodajı..
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2008, 17:09:07 »
23000 mü vay beeeeeee  ben her 2000 2500 de değiştiriyorum kros kullanmak bayaa pahalı  valla

yılda bir yanlız.. asfaltta da km fazla yapılıyor..

yarışmak dışında sadece gezi maksatlı kullansan ne kadar gidiyor..

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2008, 17:31:35 »
Yüceli bilmemde ben skyteam ile kuzdere parkurunda gezi maksatlı 2 tur attım.Arka lastik yarıya indi.4-5 tur atsam tamamen bitecekti.Yalnız lastik duro ikisi 130ytl.
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
Lastik Rodajı..
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2008, 21:57:04 »
Oy oy sponsor lazım  :o

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
Lastik Rodajı..
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2008, 00:48:29 »
Lastiklerinizin rodajı özenle tamamlanır  ;)

[YOUTUBE=425,350]hjiWnDmmgeM&feature[/YOUTUBE]

Çevrimdışı BARACUDA

• Can GİRGİN
  • Üye
  • *
    • WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet - Macera)
Lastik Rodajı..
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2008, 07:39:09 »
23000 km'dir kullandığım lastikleri yeni değiştirmem nedeniyle bu konu hakkında bildiklerimi tazeleyeyim dedim. İkiteker'de bunu buldum, sizlerle paylaşayım istedim.

Alıntı
" Yanak, lastiğin yere hiç temas etmeyen yan kısımlarıdır.
Lastiğin yere temas eden kısımlarına sırt denir. Sırtın virajlarda yatınca yere temas eden kısımları ise omuz diye adlandırılır.
Tabii ki lastiğin de rodajı var. Yani lastiğin tam performansını verebilmesi için yola alışması gerekir. Bunun nedeni lastiğin sırtında bir wax olması vs değildir. Lastiğin sırtı imal edildiğinde pürüzsüzdür, sakallar vs bulunur ve yola tutunmaya tam hazır durumda değildir, aynı şekilde, kauçuk katmanları ve iç kordları da dönme esnasındaki hareketlere adapte olmuş, reaksiyonları vermeye hazır hale gelmiş değildir.
Bu nedenle latiğin yol yaparak, motor altında dönerek, yolla temas ederek bu adaptasyon sürecini geçirmesi gerekir. Bu işlemi zımpara vs ile yani dışardan müdahale ile yapmak mümkün değildir. Çünkü adapte olması gereken sadece lastiğin dış yüzeyi değildir, kaucuk katmanlarıı ve kordlar da bir yandan ağırlık altında ezilip, bir yandan dönerek, esneyerek yüzeyle birlikte çalışmaya adapte olmalıdır.
Lastik rodajının nasıl yapıldığına bağlıdır omuzların durumu, virajlarda fazla yatılmadan yapılan lastik rodajında doğal olarak omuz yüzeyleri daha geç alışırlar (eğer hiç yatılmadı ise hiç bir şekilde yüzey olarak adapte olamazlar) ama lastiğin bünye olarak adaptasyonu tamanlanır. "

Güzel bilgi ...Teşekkürler..
WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet)
http://picasaweb.google.com.tr/cangirgin33

+90 532 6275351   B Rh (Positive)

Çevrimdışı aythakan

• Hakan Güneş
  • Üye
  • *
Lastik Rodajı..
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2008, 16:58:51 »
Sıfır bir lastiğin üzerinde, depoda beklediği sürece hava ve nemden koruyacak ince bir katman koruyucu yağ gibi bir madde vardır. Lastik rodajı lastiği bu maddeden arındırmak için yapılır. Lastik bu maddeden arındırlmadan lastikten istenilen verim alınamaz, ilk kullanımda virajdaki asfalt dişli değilse yada motor düz olsa bile ani gaz vermelerde kayma yaşanabilir. İyi bir kullanıcı 500 metrede lastik rodajını yapabilir. İyi bir kullanıcı değilsek bile üzülmemize gerek yok, lastik omuzlarındaki bu madde 1-2 kullanışta kendiliğinden kaybolacaktır.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2008, 17:03:01 Gönderen: aythakan »
Gittiğin yol, yol değil. YAMAHA XT600 E ' 97
Hakan Güneş / B Rh +

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2008, 16:38:40 »

yılda bir yanlız.. asfaltta da km fazla yapılıyor..

yarışmak dışında sadece gezi maksatlı kullansan ne kadar gidiyor..

Valla  sadece gezi amaşlıda 4000 anca gidiyor  bu hafta bodrum yarışında yarıdan fazla olan lastiklerim race  lastiği gibi oldu
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

gguru

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2009, 21:07:28 »
yılda motorla 20.000 km yaparım iki lastik 300 euro  :o   keşke araba gibi 40.000 de değiştirebilsek

güzel olan pahalıdır.

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2009, 06:04:09 »
Ben hem şimdiki V-strom un hem de onceki Fazer imin lastiklerini yaklaşık 16 bin km de degiştirmiştim.
Bazen lastikte diş bitmediği halde degistirmek gerekiyor bu tur lastiklerde.
Yeni lastigin alismasi icin 20 dk sehirlerarasi yol yeterli oluyor.
:)