Gönderen Konu: Patlamadan çözüm mü ?  (Okunma sayısı 707 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
Patlamadan çözüm mü ?
« : Mayıs 02, 2008, 09:27:48 »
Lastik patlaması oldukça canımızı sıkar.Endurocuları daha çok.Hele birde ıssız bir yerdeysek.Yanımızda tamir takımları varsa yaşadık,yoksa işi bulduk.Neyse fazla uzatmadan konuya gireyim.

Yanımda taşımak için lastik tamir kiti,pompa,zincir pimi çıkarmak için zımba vb.almak için parçacıya gittim.Bu arada satıcı bir ürün tavsiye etti.Sıvı, biraz jel kıvamında 2 adet tüp.Bir lastiğe 1 tüp.Lastiğin sibobunu çıkarıp havayı boşaltıyoruz ve sibobtan lastiğin içine sıvıyı gönderiyoruz.Sonra lastiğin havasını basıyoruz.Teker döndüğü zaman sıvı lastiğin içine yayılıyor.İç lastikli tekerlerde de iş yapıyormuş.Çivi,şiş benzeri bir madde lastiğe girip çıktığı zaman hemen o deliği kapatıp havanın boşalmasını engelliyormuş.Öyle diyor ben onun yalancısıyım.2 tüp bir kutu içinde satılıyor ve bedeli 8 Ytl.

SkyTeam‘da deniyorum.İş yapar mı yapmaz mı bilemiyorum.Bazıları yapar,bazıları yapmaz diyor.Bekleyip göreceğiz.Beklemeyip görmek için lastiğe çivi sokmayı önerdiler  ;D

Daha önce deneyen,konu ile ilgili bilgisi olan ve yorumları bekliyoruz…
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı BARACUDA

• Can GİRGİN
  • Üye
  • *
    • WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet - Macera)
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2008, 10:44:03 »
Tavsiye ederiz.....En çok Cihan Ülker kullanıyor bu tüpleri....Gayette memnun...
WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet)
http://picasaweb.google.com.tr/cangirgin33

+90 532 6275351   B Rh (Positive)

cihanülker

• Ziyaretçi
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2008, 11:12:05 »
aynen kullanım şekli yukarıda yazıldığı gibi doğrudur,ama delik çok büyük olduğu zaman çividen daha büyük parçalar kullanmmak lazım birde patlağın üstüne doğru tekerleğin içindeki sıvının yayılması için bir kaç, tur attırmak yeterli ben bir kaç kere denedim çokta memnun kaldım dl 650 patlak lastiğini 1,2 tüple şişirdiğine şahit oldum

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • Üye
  • *
  • Pozitif OL...
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 17:13:15 »
orhan bey pazar gezide bu teknik denendi...
ise yarıyor sanırım  :tamam2:
BMW F650 GS '02
Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin!

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
Ynt: Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2008, 17:50:39 »
orhan bey pazar gezide bu teknik denendi...
ise yarıyor sanırım  :tamam2:

Bilge köpükten bahsetmiyorum.Benim dediğim lastik sağlamken patlamadan uygulanıyor ve lastiğe çivi girip çıksa bile hava inmiyor. Deneyeceğim.
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı metemet

• mehmet yagci
  • Üye
  • *
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2008, 22:19:49 »
evet dogru lastik patlamadan once sıvıyı iceride olacal civi veya cisim lastige girdikden sonra cıkar veya biz farketipde cıkardıgımız an  sıvi deligi dolduruyor  daha pratik ama sen genede diger malzemeleride yanında  bulundurursan daha garantili delik biraz buyukse iş gormez  genelde boyle malzemeler  lastigin daha uzun  zamanda inmesine yardıcı olarak kaza rıskini aza indirmek için + eger civi kaçtıysa civiyi cıkarıncaya kadar lastik yine  hava kacıraktır sıvının sertleşme anında lastik turlayacak civi hareketinle sıvının sertleşmesini zorlaştıracaktır
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2008, 22:24:21 Gönderen: metemet »
05356224518
A Rh + (poz)
mondial 110ft/ 150ut yamaha xt 350

gölgebey

• Ziyaretçi
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2008, 13:20:16 »
her tür lastik için kullanılabilirmi? yoksa sadece tubless ler içinmi?

onurmaat

• Ziyaretçi
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2008, 16:25:52 »
her tür lastik için kullanılabilirmi? yoksa sadece tubless ler içinmi?

tam yerinde bir soru oldu?

Çevrimdışı metemet

• mehmet yagci
  • Üye
  • *
Patlamadan çözüm mü ?
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2008, 13:45:46 »
 dubless lastik tasarlanmış ama içlastik olanlardada deneye bilirsiniz ama fazla cevap verici olmaz
05356224518
A Rh + (poz)
mondial 110ft/ 150ut yamaha xt 350

Çevrimdışı leondede

• ISIK ASLANDEDE
  • Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2008, 09:56:22 »
selam;

bahsi geçen ürün daha önceki senelerde bazı forumlarda da tartışıldı. Lastik ticareti yapan ve ikiteker sürücüsü bir arkadaşın ifadesine göre bu ürünün 2 dezavantajı bulunmakta:

1 - lastik balansını bozmakta ( lastigin icinde hareket halinde akıskan bir malzemenenin olması )
2 - tubeless lastigin iç yüzeyini zamanla tahrip etmekte

ben kullanmadıgım icin olumlu - olumsuz görüş belirtemiyorum ancak konu hakkında böyle bir bilgide aklınızda olsun.

saygılar
05335839389
A Rh + (poz)
 BMW- R1150GS - 03

mebatur

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2008, 15:37:51 »

Merhaba,

motosiklette lastiğin içine basılan malzemeleri tavsiye etmem. Otomobilde gecici süre başarılı oluyor ama motorda sakıncalı.

Açıklayayım. Motorun tekerleği iç lastikliyse, sürüş esnasında dış lastiğin içiyle, iç lastiğin dış yüzeyi arasında devamlı küçük sürtünme hareketleri oluyor. Özellikle kalkış, fren durumlarında bu sürtünme daha da güçlü oluyor. Kendi lastiğinizi söktüyseniz iç lastiğinizin yüzünü inceleyiniz. İç lastikteki çivi deliğini doldurması beklenen malzeme bu sürtünme hareketlerine dayanıklı değil ve motorda lastiğin ani sönmesi durumu gayet tavsiye edilmez bir durumdur. Yani riskine değmez. Lastik içinde devamlı sıvı kaldığı söylenen malzemenin yaratacağı balans bozucu etki de zaten makbul birşey değil.

Tekerlek tubeless, yani iç lastiksiz tipteyse, lastik delinince zaten yavaş iniyor ve duraklayip hava basıp lastikçiye kadar gitmek veya dışardan deliğe itilen tubeless lastik yanasını tıkıp üstüne hava basmak daha olumlu bir davranış. Lastiğin içine basılan malzeme lastiğin içini zamanla dejenere ediyor.

Dolayısıyla, hem iç lastikli, hem de iç lastiksiz motor tekerleklerinde delik dolduran malzeme kullanmam ve de tavsiye etmem. Otomobilde, acil bir durumda küt diye biçimsiz bir kavşakta inen tubeless lastikte bir kere kullandım ve çalıştı ama otomobilin 4 tekerleği var ve ani inen lastiğin motorda olduğu gibi tehlikeli durum yaratma ihtimali daha düşük.

Toparlarsak, iç lastikli tekerleklerde uzun menzilli gezide delinme durumlarına karşı bir iç lastik, sökme aletleri ve bir pompa taşınması tavsiye edilir. Ön ve arka lastiklerin büyüklükleri farklıysa büyük olan iç lastiği yedek taşımanız tavsiye edilir. İki defa delinirse geziden vazgeçin, şanssız zamanınızdasınız demektir. Yamalı iç lastik kullanmayınız, çünkü yukarda bahsettiğim sürtünme yamayı söküyor. Sürat yaparken küt diye inen lastik riskine değmez. Daima yeni iç lastik takınız. Tubeless lastikler için dıştan iştelenen tubeless yaması ve pompa taşıyınız. Gezi dönüşünde lastiği değiştiriniz. Sağlığınız lastik bedelinden daha önemlidir. Tubeless lastiklerin yamanması hususunda değişik görüşler var ama şahsen lastiğin değiştirilmesi görüşündeyim.

Son karar yine sizindir. Selamlar.

Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com