Gönderen Konu: GEZİ KURALLARI  (Okunma sayısı 798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALTINTAS

• Adnan ALTINTAŞ
  • Üye
  • *
GEZİ KURALLARI
« : Kasım 13, 2008, 22:49:34 »
Sevgili Arkadaşlar;
Cuma günü haftalık olağan kulüp toplantısından önce, yönetim kurulunca toplanıp bazı konular üzerinde tartışma fırsatı bulduk ve konuları tüm üyelerimize açmak istedik. Bu konular daha öncede konuşuldu, fakat uygulamadaki bazı zaaflarımızı gidermek açısından tekrar gündeme aldık. Kısaca özetlemek gerekirse;

1-   Gezilerin planlanması ve yönetilmesi konusunda, yönetim kurulunda gezi bölümünde bulunan arkadaşlarımız görevlidir. Sitede yayınlanacak gezi duyuruları bu arkadaşlarımızın kontrolünde yapılacak.
2-   Gezi öncesi gidilecek yer ile ilgili gezi rotası sitede yayınlanacak, mümkünse harita üzerinde gösterilerek (Google Maps)
3-  Gezi başlangıç noktasında gezi hakkında bilgi verilecek. (Yol durumu, uzunluğu, hız limiti, grupların buluşma ve dinlenme noktası gibi)
4-  Gezi başlangıcında 600 cc üzeri ve altı motosikletler olmak üzere en az 2 gruba ayrılacak, küçük motor hacimli motosikletler aralarından seçilen bir lider ve artçı eşliğinde, gidilecek mesafenin uzaklığına göre en fazla 30 dk. önceden yola çıkacaklar.
6-   Gruplarda sırası belirlenen motosikletler birbirini geçmeyecek ve aralarındaki güvenlik mesafesini koruyacaklar.
7-   Grup sürüşlerinde hız sınırına uyulacak. (trafik akış hızına)
Hız yapmak isteyenlerin grubu tehlikeye sokmamaları için grup dışı gitmeleri ve hedef noktasında buluşulması istenecek.
8-  Gezilerde mutlaka kulüp tişörtleri giyilecek.
9-  Korumasız giysilerle ve KASKSIZ geziye çıkılmayacak.
10-Kulüp gezileri 2 haftada bir olacak. Gezi düzenlenmeyen haftalarda yönetim bir mesajla gezi olmadığını duyuracak. (isteyen üyelerimiz grubu bağlamayan geziler yapabilirler)
11-Gezi rotası, geziye katılacak motosikletlere uygun olacak, scooter, chopper ve turing sınıfı motosikletlerin toprak ve bozuk yola girmemesi için özen gösterilecek.
12-Seyir esnasında kopmaları önlemek için, arkadan gelen arkadaşımız, dikiz aynasından sürekli kontrol edilecek.
13-Gezilerde yapılacak yeme, içme ve konaklama gibi harcamaları herkes kendisi ödeyecek.
14-Motosiklet grupları en fazla 5'er kişilik olacak.
15-Günübirlik gezilerde sürücüler alkol almayacak ! (4.Murat )
Konaklamalı gezilerde sürüş sonrası isteyen alabilir.
16-Motosiklet ehliyeti olmayan, gezilere sürücü olarak katılamayacak.
17-Gezi süresince, her motorcu kendinden sorumludur, kendi güvenliğini kendisi sağlamalıdır, her zaman öncelik sürücünün ve taşıdığı kişinin güvenliğidir.

saygılarımla...  :)

« Son Düzenleme: Aralık 12, 2011, 23:56:33 Gönderen: Adalya »
+905335702720  A Rh +
Aprilia Scarabeo 200 ie (2011)

Çevrimdışı ahu a

• ahu örün
  • Üye
  • *
Ynt: GEZİ KURALLARI
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2008, 23:23:14 »
bu konuyu sabitleyip kilitleyebilirmiyiz
İş tel:0242 814 61 65 Gsm:0535 549 3915
0507 286 65 56

Çevrimdışı BARACUDA

• Can GİRGİN
  • Üye
  • *
    • WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet - Macera)
GEZİ KURALLARI
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2008, 10:02:57 »
bu konuyu sabitleyip kilitleyebilirmiyiz

Daha fikri olan arkadaşlar olabilir....?? ( Bir Tarih koyalım derim)

Örneğin:
9.madde ye muhakkak KASK kelimesinin eklenmesini rica ediyorum.

9-   Korumasız giysilerle ve KASKSIZ kesinlikle geziye çıkılmayacak.

Şimdiden Teşekkürler
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2008, 10:05:03 Gönderen: BARACUDA »
WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet)
http://picasaweb.google.com.tr/cangirgin33

+90 532 6275351   B Rh (Positive)

Çevrimdışı anyway

• AHMET NURİ SAĞLIK
  • Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2009, 17:10:50 »
Arkadaşlar,fermuar düzeni malesef gerektiği şekilde yapılamıyor.Son 12.04 İbradı gezimizde sıkntı çektim.Önümdeki motor
sürekli yön değiştirdi.(bir sola bir sağa) Ani frenleme gerektiğinde ciddi kazalara sebeb vermiyelim diye tekrar dikkatinizi çekmek isterim.Saygılarımla
Cep:0532 553 33 96. (Kan Grubu:A Rh+) 2006 Piaggio Beverly 250

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
GEZİ KURALLARI
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2009, 20:08:31 »
Arkadaşlar,fermuar düzeni malesef gerektiği şekilde yapılamıyor.Son 12.04 İbradı gezimizde sıkntı çektim.Önümdeki motor
sürekli yön değiştirdi.(bir sola bir sağa) Ani frenleme gerektiğinde ciddi kazalara sebeb vermiyelim diye tekrar dikkatinizi çekmek isterim.Saygılarımla

Ahmet abi selam

İbradı gezimizde fermuar düzeni duble yol olan Antalya Manavgat arasında geçerli idi. Akseki yoluna girdikten sonra fermuar düzeni doğal olarak bitti  gruplar halinde serbest sürüş başladı. Manavgata kadar olan kısım için sıkıntı çektiyseniz bunu grup liderine bildirmenizde fayda vardı. Katılım çok olduğu için kimin ne bildiği konusunda fikrimiz yoktu  ???

Çevrimdışı Akil

• AKİL ÖZDAĞ
  • Üye
  • *
  • BELLİ BİR AMAÇ BELİRLE Kİ HAYATININ ANLAMI OLSUN
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2009, 21:19:03 »
Teşekkürler Adnan bey ve Yönetim Kurulu.
Ellerinize sağlık. zevkle ve titizlikle okuduk. Eminim herkes bu kurumsal davranıştan keyif alacaktır.

Saygı ve sevgilerimizle.  :alkis:

AKİL ÖZDAĞ
PİAGGİO X 200  gitti....
HONDA VT 750 SHADOW  geldi...

0532 287 19 79

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 10:33:51 »
Maalesef bir çok motosiklet sitesinde buna benzer sürüş kurallarının hazırlandığını ve neredeyse polis gücüyle uygulamaya geçirmeye çalışılmasına rağmen başarı sağlanamadığını görmüşüzdür. Sonuçta iki uç nokta ortaya çıkmıştır.
Birincisi. Hiç bir kuralın (Hem trafik, hem sürüş hemde nezaket) geçerli olmadığı bir gurup. Adlandırmayı size bırakıyorum
İkincisi. SE gibi gurupların oluşturduğu askeri sürüş sistemi

Hangisi doğru çok tartışılır. Bizim kulübümüzde bie "motosikletçi özgürdür, motosikletçilik özgürlüktür" düşüncesine sahip arkadaşların olduğunu hepimiz biliyoruz aslında. Durum böyle olunca geziyi düzenleyen, sürüşü organize eden yönetici arkadaşların gezinin sorunsuz geçmesi adına çok dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Allah göstermesin hepimizi üzen bir kazanın olmasının faturasını ömür boyu ödeyemeyiz.
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
GEZİ KURALLARI
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 13:33:06 »

Ahmet Abi merhabalar. Sanıyorum sizin sıkıntı çektiğiniz bölüm Akseki virajlarının olduğu noktada başlamış. Duruma ben birazcık açıklık getirmek istiyorum. Önünüzdeki arkadaş kimdi bilmiyorum, ancak eğer virajlarda uygun pozisyon almak için şeridi dahilinde yön değiştiriyor ise doğru bir şekilde motor kullanıyor demektir. Kulübümüz sayfasında bir çok kez virajlar konusunda bu pozisyonlardan bahsedilmişti. Ayrıca eğer edindiyseniz "Motosiklet Sanatı" kitabında da bu durum anlatılmıştır.

Virajlı yollarda fermuar sistemi, uygun pozisyon almak için motosikletlerin yön değiştirmesinden dolayı uygulanamaz bir gidiş yöntemidir. Bu durumda sizin de takip mesafesini (ki bu hızınızın yarısı kadar olan metredir) koruyarak gitmeniz gerekiyor.

Tabi bu konuda eğitim alan arkadaşlarımızın da konuya katkıda bulunmalarını bekliyorum.

Benim fikirlerim bunlar teşekkür ediyorum.
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008