Arkadaşlar,fermuar düzeni malesef gerektiği şekilde yapılamıyor.Son 12.04 İbradı gezimizde sıkntı çektim.Önümdeki motor
sürekli yön değiştirdi.(bir sola bir sağa) Ani frenleme gerektiğinde ciddi kazalara sebeb vermiyelim diye tekrar dikkatinizi çekmek isterim.Saygılarımla
Ahmet Abi merhabalar. Sanıyorum sizin sıkıntı çektiğiniz bölüm Akseki virajlarının olduğu noktada başlamış. Duruma ben birazcık açıklık getirmek istiyorum. Önünüzdeki arkadaş kimdi bilmiyorum, ancak eğer virajlarda uygun pozisyon almak için şeridi dahilinde yön değiştiriyor ise doğru bir şekilde motor kullanıyor demektir. Kulübümüz sayfasında bir çok kez virajlar konusunda bu pozisyonlardan bahsedilmişti. Ayrıca eğer edindiyseniz "Motosiklet Sanatı" kitabında da bu durum anlatılmıştır.
Virajlı yollarda fermuar sistemi, uygun pozisyon almak için motosikletlerin yön değiştirmesinden dolayı uygulanamaz bir gidiş yöntemidir. Bu durumda sizin de takip mesafesini (ki bu hızınızın yarısı kadar olan metredir) koruyarak gitmeniz gerekiyor.
Tabi bu konuda eğitim alan arkadaşlarımızın da konuya katkıda bulunmalarını bekliyorum.
Benim fikirlerim bunlar teşekkür ediyorum.