Gönderen Konu: motorda haberleşme  (Okunma sayısı 1250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
motorda haberleşme
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2008, 10:33:55 »
Bu konuda bizimde araştırmalarımız oldu , hatta scala rider denilen bluetooth lu ürünü sipariş vermek üzereydik ki vazgeçtik.

Bluetooth la çalışan ürünler pratik ve kablo karmaşası olmaması açısından kullanışlı ancak bunun yanında pahalı olmaları telsiz bağlantısının yapılamaması şarj sürelerinin kısıtlı olması telefonda açık bulunacak bluetooth özelliğinin telefonun şarjını erken bitirecek olması bizi bu ürünleri almaktan vazgeçirdi...

Şu an kesin kararımız media bağlantıları yapılabilen ( telefon mp3 telsiz artçı kulaklık) kablolu bir merkez alarak + vox özelliğine sahip birer telsizle iletişim sorunumuzu çözmeyi düşünüyoruz...

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
Ynt: motorda haberleşme
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2008, 23:21:12 »
off, off.. benim bu konudaki tüm uğraşlarım, tatminkar olmaktan çok uzak sonuçlar verdi..

umarım siz başarırsınız..

edindiğim tecrübe odur ki, touring tarzı motorların dışında bu işler pek başarılı olmuyor..

ayrıyeten motosiklet üzerinde müzik dinlemek ve dahi cep telefonu ile konuşmak fevkalade mahzurludur.

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
motorda haberleşme
« Yanıtla #17 : Kasım 26, 2008, 00:34:31 »
off, off.. benim bu konudaki tüm uğraşlarım, tatminkar olmaktan çok uzak sonuçlar verdi..

umarım siz başarırsınız..

edindiğim tecrübe odur ki, touring tarzı motorların dışında bu işler pek başarılı olmuyor..

ayrıyeten motosiklet üzerinde müzik dinlemek ve dahi cep telefonu ile konuşmak fevkalade mahzurludur.

İbrahim Bey sanırım aynı yollardan geçeceğiz geçmessek içim rahat etmez kafamı kurcalar durur bu mevzu  :)

Siz telsiz olayını denediniz mi bilmiyorum denediyseniz nasıl bir tertip düzen kurdunuz ya da neden olmadı merak ediyorum.  :dusunceli:

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • YK
  • **
  • söyle gitsin,söyleyince ne değişecek,sus bitsin...
« Yanıtla #18 : Kasım 26, 2008, 09:13:53 »
ercüment bence telsiz işi ç0k zor ben normal olarak denedim elde ettiğim sonuç sıfır abi istediğim gibi netice vermedi daha doğrusu hiç vermedi diyebilirim,sen gerçekten ii bir alet istiyorsan tabiki yolda başkalarıylada görüşmek istiyorsan bulututlu bir modül alman gerekir nedeni verimlilik payı ç0k ii onların çekiş gücü 50 ve 100 metre olarak sınırlıdır tabi modülden modüle fark atar kaliteli ir modül gerekir yani profosyonel bir modül kesinlikle pilin gücünü senin hissettiğin kadarıyla çabul bitirmez bu modüller ona göre yapılmıştır standart ortalama 1.5 gün ve 2 gün olarak baz alınmıştır tabi sen 4 saat gibi sürükli konuşma yaparsan pilin gücü azalır ama gerektiğinde görüşme sağlarsan (geyik dışı ) seni memnun edicektir tam anlamıyla gerçek bir modül istersen senin için araştırırım tabiki yurt dışından gelicektir burda pahalı dosyum sevgileer
05327436888-0536 561 96 96 ( B RH +)
YBR 125 (ÇAKMA CROSS 250)
HONDA XL700 KIRMIZI (2009)HONDA CBR 600 RR 2011

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
motorda haberleşme
« Yanıtla #19 : Kasım 26, 2008, 10:35:22 »
İlhan cım  bir çok sürücünün telsiz kullandığını biliyorum verimli kullananlarda var. Senin şu intercom merkezine telsiz bağlantısı yapılıyor. Kulaklıklarımızda kablolu nolan ncom set sorun olacağını zannetmiyorum. Sen nasıl denedin bilemiyorum yeni  gelecek setle denedin mi?

Ayrıca biz touring makinalar kullandığımız için neredeyse rüzgar sıfır ses konusunda problem yaşayacağımızı zannetmiyorum denemek taraftarıyım hala...  :dusunceli:

Bluetooth lu modellerin çoğu artçılı konuşma için motordan motora olan modeller hem pahalı hemde çok az. Mesafeler max 300 metre  ayrıca bluetooth telefonda sürekli açık olacağı için telde  şarj problemi doğuruyor. Birde  300m mesafeli BT sistemlerinin insan sağlığına vereceği zararlar konusundada şüphelerim var . Düşünsene kafanda güçlendirilmiş bir Bt sistemi  :dusunceli:

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2008, 14:20:45 »
Benim tecrübelerim şu yönde...

Denemelerim hep pnr telsizler ile oldu.. Bluetooth denemedim.

1. Kaskım race tipi olduğundan kullandığım kulaklıklar hep kulağımı rahatsız etti. En çok audio tup'ten memnun kaldım ancak onda da ses seviyesi düşük kaldı.
2. Push to talk tarzı uygulama en etkili olanı. Ancak her taraf kablo oluyor. Alternatifi olan vox, normal mikrofon kullanıldığında fevkalade zor ayarlanıyor. Ya çevresel seslerden çabuk etkileniyor ve sürekli iletime geçiyor, ya da aktifleştirmek için çok bağırmak gerekiyor. Bir türlü vox ile konforlu kullanım elde edilemiyor. Vox ile gırtlak mikrofonunu denedim. Hassasiyet ayarı bu şekilde daha kolay oluyor. Ancak bayanların sesi gırtlak anatomisi farklı olduğundan bu tarz mikrofonlarla anlaşılır biçimde iletilemiyor. 
3. Telsizin kapsama alanı yüksek, ancak half dublex (tek yönlü) ses iletimi mümkün.
4. Bluetooth'un kapsama alanı düşük, ancak full dublex (çift yönlü) ses iletimi mümkün.
5. Telsizde aynı anda ikiden fazla kişi ile iletişim kurulabiliyor. Bluetooth'ta sanırım sadece iki kişi iletişim kurabiliyor.
6. Telsiz maliyeti düşük, Bluetooth maliyeti yüksek..
7. Pil ömürleri hakkında yorum yapamayacağım..

Not: Bu denemelerde sevgili Levent DEMİR'in büyük katkıları oldu.. İlk telsizleri o hediye etmişti sağolsun.. Kendisi halen vazgeçmiş değil.. Levent'in de şahsi tecrübelerinden yararlanmak lazım..

Touring tarzı motorlarda bu denemelerin, özellikle vox ile ilgili uygulamaların daha başarılı olacağı kanaatindeyim..

« Son Düzenleme: Aralık 16, 2008, 14:57:14 Gönderen: drerkal »

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2008, 15:14:58 »
İlhan ne oldu senin sipariş uf oldu uçtu mu.. :D
BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)

Çevrimdışı LeventDemir

• Levent Demir
  • Üye
  • *
  • Carpe Diem
« Yanıtla #22 : Aralık 16, 2008, 18:38:13 »
ben mavidiş kullanıyorum şu anda. pilyon ile 110 km sürati geçmediğim sürece en doğru iletişimi kurabiliyorum. 110 un üstünde hiçbirşekilde iletişemiyoruz. bütün gün gidiyor mavidişin pili. gece şarj edip tekrar kullanıyorum. ben artçımla çok rahat iletişebiliyorum mavidiş üzerinden. mavidiş kask üzerinde kaldığı ve kablosu olmadığı için çok rahat. kaskı çıkartınca hiç sağa sola takılmıyor, su almıyor, çamurda bozulmuyor. ayrıca artçıyı bakkala gönderince de çok rahat oluyor =))) mavidişte müzik dinleyemiyorum, telefonum desteklemiyor bu özelliği, desteklese bile tek kulaktan ses veriyor mavidiş, hiç keyifli olmazdı müziği tek kulaktan dinlemek sanırım. pilyon ile sohbet edebilmek onun da yolu izlemesi ve devamlı fikir alış verişi sürüşü çok kolaylaştırıyor. ben sürerken aslında iki kişi sürüyor oluyoruz.

telsiz ile ilgili bütün denemeler başarısız oldu, en makul gözüken gırtlak mikrofonu (rüzgarı almadığı ve ses dalgalarının gırtlaktan titreşim yolu ile alınması nedeni ile en doğrudan iletişimi yapması nedeni ile) kadınların boyunları çok ince kaldığı için işe yaramadı. ayrıca vox benimki gibi rüzgar alan motorlarda kullanılamıyor. ptt düğmesini doktorum denedi ancak olmadı. kulaklıkları kaska takmak benim gibi ağır duyanlarda rüzgar sesi girişimi sorunu yaratırken kulağa takılan kulaklıklarda ergonomik zorluk yaratıyor. kaskı her çıkarıp takmada fişe takılıp geri çıkarmada cabası.
5327158587
A Rh + (poz)

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • YK
  • **
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2008, 20:40:57 »
İlhan ne oldu senin sipariş uf oldu uçtu mu.. :D
az kaldı cuma toplatıya getiricem  ;)

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
motorda haberleşme
« Yanıtla #24 : Aralık 16, 2008, 21:36:16 »
Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler... Sanırım ben şu telsiz olayına kafayı takmış durumdayım  yapacağım harcamaları şimdiden gözden çıkardım deneyeceğim...  :D

Bu arada sevgili Levent seni tekrar forumda görmek çok güzel . Bu yıl yaşadığın tatsız doğu avrupa tecrübesini üzülerek takip ettik ancak anladığım kadarı ile işler yoluna girdi motorunada kavuştun sanırım. Yaşadıklarını ve tecrübelerini baş başa paylaşmayı ümit ediyorum...

Güzel bir Kemer akşamında seni dinlemek keyifli olacak  ;)

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • YK
  • **
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2008, 23:37:03 »
evet arkadaşlar haberleşme cihazımız gelmiş bulunmakatdır (sonunda :kahkaha:) test olumlu sadece samsung için aparat yok nokıa içinde sadece 6300 aparatı yok ben bunlarıda yapıcam istiyen arkadaşların bana ulaşmasını bekliyorum sevgiler :-*

Çevrimdışı BARACUDA

• Can GİRGİN
  • Üye
  • *
    • WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet - Macera)
motorda haberleşme
« Yanıtla #26 : Aralık 18, 2008, 10:29:51 »
Kısa ilave bilgi...

Bluetooth da artık 3 kişilik iletişim kurulabilyor.
WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet)
http://picasaweb.google.com.tr/cangirgin33

+90 532 6275351   B Rh (Positive)

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • YK
  • **
« Yanıtla #27 : Aralık 18, 2008, 12:27:36 »
Kısa ilave bilgi...

Bluetooth da artık 3 kişilik iletişim kurulabilyor.
merhaba can abi
dediğine katılıyorum bulututla 5 veya 7 kişiye kadar görüşme yapılabiliyor onların fiyatı yüksek olduğundan biz daha ucuza manuel yani kablolu tercih ettik iki kişi hem kendi aralarında konuşma hem mp3 dinleme hemde telefona cevap verme yapılabiliyor cuma toplantıda herkese tanıtıcam sevgiler  :-*

Çevrimdışı ismailkozan

• İSMAİL KOZAN
  • Üye
  • *
    • kozanlar Ltd.
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2008, 22:30:34 »
ilhan heber bekliyoruz senden
05332829538
A Rh + (poz)
 F 650 GS

Çevrimdışı LeventDemir

• Levent Demir
  • Üye
  • *
  • Carpe Diem
« Yanıtla #29 : Aralık 22, 2008, 09:47:34 »
motora hala kavuşmuş değilim ancak çok teşekkür ediyorum iyi dileklere.
şu anda sanal motorcu olarak yaşantıma devam ediyorum. vize işlemlerimi tamamlar tamamlamaz yola çıkacağım motor için, aldıktan sonra o turu da yayınlarım mutlaka
5327158587
A Rh + (poz)