Gönderen Konu: Gene Fikrim Geldi... İlkyardım Eğitimi alalım mı?  (Okunma sayısı 1183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • Başkan
  • Önce kendi ülkeni gez!
Benim gene fikrim geldi  ;D

Önce bu başlık altında yazılanları da inceledim ama burada okuduklarını hepimizin birkaç gün içinde unuttuğundan da eminim. Diyorum ki, gerekli organizasyonu yapsak ve ilkyardım konusunda eğitimli ve uzman birisini bir Cuma toplantımıza davet etsek, o da bize bu konuda gerekli eğitimi göstererek ve hatta uygulatarak verse... Konunun ne kadar önemli olduğuna dair fazladan birşey anlatmaya gerek yok, sadece motosiklet kullanırken değil hayatın herhangi bir yerinde belki sadece bir kez ihtiyaç duyacağımız ama o anda da belki hayat kurtaracak bir şey ilkyardım.

Aramızda doktor arkadaşlarımız da var, belki onlar bu uzman kişinin ayarlanması konusunda gerekli yardımı da yaparlar. Bu işin bir maliyeti olacaksa aramızda toplayarak bunu da halledebiliriz diye düşünüyorum. Haydi AKMOK olarak bu konuda da farkımızı gösterelim ve başkalarına örnek olalım.

Görüş, fikir ve yardımlarınızı bekliyorum  :)
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!
DEVE YAVAŞ GİDER AMA HEP GİDER...

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
Gene Fikrim Geldi... İlkyardım Eğitimi alalım mı?
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2009, 00:59:04 »
Sende olmasan daha doğrusu fikrin gelmese ne yaparız bilmem  :alkis:  Güzel bir düşünce ve senin bun düşünce safhasında bırakmayıp uygulamaya geçireceğine eminim  :alkis:

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
  • kafanıza kasktan başka birşey takmayın :))
Ynt: Gene Fikrim Geldi... İlkyardım Eğitimi alalım mı?
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2009, 01:42:17 »
 yıllar öncede benım fıkrım gelmıştı ama  :dusunceli:

http://www.akdenizmotosiklet.org/smf/index.php?topic=391.0
kenan sofuoğlu

Çevrimdışı okdedik

• M. Onur Kuru
  • YK
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2009, 08:24:05 »
Bence çok güzel bir fikir en kısa sürede uygulamaya geçeriz umarım  :alkis:
555-2668656 A Rh (+)
Suzuki Vstrom DL 650

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • YK
  • **
  • söyle gitsin,söyleyince ne değişecek,sus bitsin...
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2009, 09:32:01 »
bencede ii fikir her zaman aklımızda olması gereken bilgiler  :-*
05327436888-0536 561 96 96 ( B RH +)
YBR 125 (ÇAKMA CROSS 250)
HONDA XL700 KIRMIZI (2009)HONDA CBR 600 RR 2011

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2009, 09:49:55 »
Güzel fikir. Destekliyorum
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008

Çevrimdışı LeventDemir

• Levent Demir
  • Üye
  • *
  • Carpe Diem
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2009, 12:12:53 »
benim çalıştığım kurum dolayısı ile düzenli ilk yardım eğitimleri yaptığımız bir doktorumuz aynı zamanda kulübümüzün de aktif bir üyesi, kendisi eğitimi vermeyi kabul ederse (ki bu eğitim sonunda katılım sertifikası alamazsınız, yasal olarak mümkün olmuyor bu çözümle) bende onun ihtiyacı olacak malzemeyi sağlamayı taahhüt ediyorum =)
bilmiyorum sevgili 1200 sürücüsü doktorum ne der bu duruma =)
5327158587
A Rh + (poz)

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • Başkan
  • Önce kendi ülkeni gez!
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2009, 13:29:11 »
yıllar öncede benım fıkrım gelmıştı ama  :dusunceli:

http://www.akdenizmotosiklet.org/smf/index.php?topic=391.0

Selam Kenan, yanlış anlama lütfen, tabii ki senin yazdığın başlığı da okudum ama benim kastettiğim bu şekilde yazıda kalması değil, bunu bir adım daha ileri götürerek birebir görerek ve uygulayarak öğrenmek için fırsat yakalamak. Kendi adıma konuşursam bu hayat hengamesi içinde senin yazdıklarını baştan sona ne kadar dikkatli okusam da bir hafta sonra çoğunu unutmuş olurum, eminim birçok kişi için de bu durum geçerlidir.

Sende olmasan daha doğrusu fikrin gelmese ne yaparız bilmem  :alkis:  Güzel bir düşünce ve senin bun düşünce safhasında bırakmayıp uygulamaya geçireceğine eminim  :alkis:
Ercüment'im aklımda birkaç fikir daha var, zamanı gelince söylerim onları da ama bazıları için senin de burada olman lazım  ;) :D

benim çalıştığım kurum dolayısı ile düzenli ilk yardım eğitimleri yaptığımız bir doktorumuz aynı zamanda kulübümüzün de aktif bir üyesi, kendisi eğitimi vermeyi kabul ederse (ki bu eğitim sonunda katılım sertifikası alamazsınız, yasal olarak mümkün olmuyor bu çözümle) bende onun ihtiyacı olacak malzemeyi sağlamayı taahhüt ediyorum =)
bilmiyorum sevgili 1200 sürücüsü doktorum ne der bu duruma =)
Allah Allah kimmiş o? Hu huuu, doktor bey yetişin  :borazan:
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2009, 16:22:56 »
 :utan:

o benim..

Ayıp ediyorsunuz arkadaşlar.. Siz istersiniz de ben eğitim vermez miyim..

Eğitici eğitimimi Levent sayesinde İzmir'de Dokuz Eylül Ü.'den aldım.

Ne yazık ki, ilkyardım eğitimi veren bir merkezde çalışmadığımdan sizlere sertifika veremiyorum. Zaten sertifika için standart 16 saatlik temel ilkyardım eğitimini almanız gerekiyor. İki gün teorik bir gün de pratik eğitimden sonra gireceğiniz sınavda %80 başarı göstermeniz durumunda sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz.

Ancak sertifika şart değil derseniz, 1 saatlik temel eğitim ve Levent'in sağlayacağı CPR mankeni ile pratik yapmanızı sağlayabilirim.

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2009, 16:52:42 »
  hocam kesinlikle size katılıyorum bu tarz oluşumlarda ilk yardım konusunda ehli insnlardan kesinlikle bırebılr kurs yada eğıtım alınmalı ,benım demek istediğim zamanında da dıle gelmıştı ama konu yu konuşmak dışında bır aktıvıte olmadı ,
    sizin demk istediğinizi anladım ,saygı duyuyorum ,
benım se anlatmak istediğim ilk yardım gibi bir konu zamanında geçiştirildi tepkım onaydı sizin fıkrınıze değil lütfen yanlış anlamayın ,
   ençok ilk yardım eğıtımıne bızlerin ihtiyacı var
saygılar
kenan sofuoğlu

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • Başkan
  • Önce kendi ülkeni gez!
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2009, 16:57:17 »
Bence sertifika şart değil abi, dileyenler gider onu da alır.

Senin bizlere 1-2 saat gösterebileceğin eğitimdi benim kastettiğim. Bu durumda sen tamam diyorsun abi benim anladığım, Levent kardeşimiz de ekipman konusunda yardım sözü verdi.

O halde Cuma toplantılarından birisinde bu işi yapalım derim ben... Gerekirse daha uygun bir mekanda yaparız hatta.
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2009, 16:59:56 Gönderen: Adalya »
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2009, 17:07:29 »
:utan:

o benim..

Ayıp ediyorsunuz arkadaşlar.. Siz istersiniz de ben eğitim vermez miyim..

Eğitici eğitimimi Levent sayesinde İzmir'de Dokuz Eylül Ü.'den aldım.

Ne yazık ki, ilkyardım eğitimi veren bir merkezde çalışmadığımdan sizlere sertifika veremiyorum. Zaten sertifika için standart 16 saatlik temel ilkyardım eğitimini almanız gerekiyor. İki gün teorik bir gün de pratik eğitimden sonra gireceğiniz sınavda %80 başarı göstermeniz durumunda sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz.

Ancak sertifika şart değil derseniz, 1 saatlik temel eğitim ve Levent'in sağlayacağı CPR mankeni ile pratik yapmanızı sağlayabilirim.

Açıkcası ben STCW alırken bütün sertifikaları almıştım. İşe yarıyor mu? hayır.

Şu anda acil bir durumla karşılaşsam temel bilgler dışında birşey hatırlamıyorum.

Bu nedenle bu eğitimi çok gerekli buluyorum. İbrahim Abi şimdiden yardımların için teşekkürler
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008

Çevrimdışı extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Ocak 31, 2009, 18:11:09 »
Kenan kardeşim,düşüncelerini yazmanın ve forumda bizlerle paylaşman güzel bir davranış olduğu tartışılamaz.Son zamanlar da birçok forum da Türkçemizin düzenli kullanılması konusunda tartışma yapılmakta hatta halen sürmektedir.

Senin yazdığın ile benim yazdığıma bakıp aradaki farkları görerek bir kez daha düşünmeni rica ederim.Forumda ben dahil bir çok üyemiz senin yazılarındaki noktalama işaretleri ve cümlenin öğelerine ve kuruluşuna dikkat etmemen yüzünden yazdıklarını okumakta gerçekten zorluk çekiyoruz.

Önceki yıllarda da aynı nedenle sana karşı yaptığım uyarılara rağmen aynı tutumu belki bilerek belki de farkında olmadan gösteriyor olabilirsin ama bu konuya biraz daha özen göstermeni istiyoruz.

Senin yazıda birçok düzeltme yaptım,genelde cümleyi kurarken özellikle sesli-sessiz harfleri yanlış kullanıyorsun mesela nasıl oluyorda özenle (İ) yerine (I) harfini yazıyorsun anlam veremiyorum.

Bir çoğumuz aynı yanlışları yapıyor ama cümleyi bitirdikten sonra 1 kez kontrol ve önizleme yaptıktan sonra göndermeyi tercih ediyor.

hocam kesinlikle size katılıyorum bu tarz oluşumlarda ilk yardım konusunda ehli insnlardan kesinlikle bırebılr kurs yada eğıtım alınmalı ,benım demek istediğim zamanında da dıle gelmıştı ama konu yu konuşmak dışında bır aktıvıte olmadı ,
    sizin demk istediğinizi anladım ,saygı duyuyorum ,
benım se anlatmak istediğim ilk yardım gibi bir konu zamanında geçiştirildi tepkım onaydı sizin fıkrınıze değil lütfen yanlış anlamayın ,
   ençok ilk yardım eğıtımıne bızlerin ihtiyacı var
saygılar

Düzeltmeden sonra hiç olmasa da biraz okunuyor.

Hocam kesinlikle size katılıyorum bu tarz oluşumlarda ilk yardım konusunda ehil insanlardan kesinlikle birebir kurs yada eğitim alınmalı,benim demek istediğim zamanında da dile gelmişti ama konuyu konuşmak dışında bir aktivite olmadı.

Sizin demek istediğinizi anladım,saygı duyuyorum,benimse anlatmak istediğim ilk yardım gibi bir konu zamanında geçiştirildi tepkim onaydı,sizin fikirlerinize değil lütfen yanlış anlamayın,İlk yardım eğitimine en çok bizlerin ihtiyacı var.

Saygılarımla.

BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2009, 21:31:38 »
Arif öncelıkle düzeltiğin için teşekkürler
   yanlız  şunu belirtmek isterim yapılan yanlış yada hata varsa özelden bildirir, gereklı düzeltmeler yapılır yada yanlışlıklar düzeltilir ,foruma açık alanda azarlama tarzında yazaman (,bak geçmişten beri hatalarını düzeltiyorum imajı vermen )sonderece ,
rahastsız ettiğini sölemek isterim ,daha öncede sana aynı uyarıyı yapmıştım,hatırlarsan,
  ki yazılan yazılarda olabilir kimse yazdıkarı yazılardaki hatalardan dolayı foruma açık alanlarda küçük düşürülmez ,
sen bildiğinle kal saygı duyarım ama sen sen ol kımseyı ortamlarda küçük düşürmeye çalışma ,
   kırıcı olamya gerekte duymuyorum bizler motorculuğu ,kılavye başında yapmaktan yana dostca yollarda yapmaktan yanayız,bir birine saygı cercevesi içinde kırmadan üzmeden,yollar birgün kesişir .
  saygılar
kenan sofuoğlu

Çevrimdışı extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2009, 11:43:24 »
Üstte ki yazdıklarım sadece öneri ve düzeltmedir,okuyan her üyeye örnek teşkil etmektedir,kimseye kötü bir imaj vermek için yazmadım,Bana cevab verirken bile önceki tutumunu halen sürdürmektesin.Yazıların düzelmediği sürece aynı uyarılar devam edecektir.
BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)