Arkadaşlar merhabalar. Türkiye'nin yollarının inişli çıkışı ve bol virajlı olmasından dolayı (ki biz motorculara zevki gelen) tırmanma şeritleri ile sık karşılaşmaktayız. Ancak tırmanma şeritlerini kullanırken özellikle virajlarda karşıdan gelenlerin ihlallerini göz önünde bulundurarak bu şeritlere çıkın.
Aşağıda bununla ilgili bir kaza hakkında yazılanları gönderiyorum...
A L I N T I D I R...
Dün bu konuda bir iki mesaj dolaştığını gördüm,
Kaza yerine çok kısa süre sonra vardım ,olayı dün anlatmaya çalıştım ama bir türlü mesajları toplayı derleyemedim.
Bu gün daha sakinim.
Biz dör arkadaş artçılarımızla birlikte pazar günü Öğleden sonra İzmire doğru yola çıktık,
Kimimiz eşini kimimiz çoçuğunu artçı olarak seçmişti.Keyifli bir kamp sonrası gezide keyifli olsun dedik.Mola vere vere dönüyoruz.
Gökova körfezini daha yeni rakamızda bırakmıştık yokuş yukarı sağ şeridi kamyonlar doldurmuş solda biz döet beş motor olduk önümüzdeki araçın sağ şeride geçmesini bekliyoruz.O araç ta kamyonları geçmeye çalışıyor. Şöyle aynadan baktımki bizim arkadan gelen yeni iki motorcu kardeşim sabırsazlanıyor,yol vermediğimiz için sabırsızlanıyor ha bire ara kaz verip bağırtıyor makinayı.sağ zaten işgal edilmiş kamyonlarla,nereye gideceksin..
başladılar bizi makaslayarak aralara girmeye,birisi dayanamadı artık makinayıkaldırdı tek teker üstüne öylece geçti aramızdan. Dün buyazımı yazarken SALAK motorcu kardeşim tek teker şovu yaptı diye yazmış daha keskin ifadeler kullanmıştım..Bak bu gün yazarken daha sakinim SALAK demedim.Ama benim bu gün bu sıfatı kullanmamış olmam durumu değiştirmez kanısındayım.
Tabi kamyoncu kardeşimde asıldı kornasına helalmı olsun dedi yu manyakmı dedi ne niyetle bastıysa kornasına anlayamadım.Ama orada bir karkaşa olsa biz dört-beş motor bir birimize gereceğimiz kesin.
Sen motorcu olarak kendin kendi arakadaşlarına saygın olmazsa başak araçlar motoru neden sinek gibi görmesinki
Artık muğlayı geçtik,her geçişimde koyun sürüsü sanki yola fırlayacakmış gibiyola dizilmiş içleri doldurulmuş kuzu koyun postlarının dizildiği mevkideyiz Emre 1200rt ile birlikte rahmetli Cem yanımızdan geçip gittiler,Bizim süratimiz 80 90 civarında ,onların bizi geçmesi kısa sürdü hemen bizden uzaklaştılar,Emre yi motorndan tanımştım ama üzerindeki emremi değilmi bilemiyordum ,bu motoru bir gün önce test drive yaparken görmüş epey uznca vakit geçirmiştim BMW çadırında.
Neyse artık Çine barajı mevkiine yaklaşıyoruz önümüze gelen araçlar ha bire selektör yaparak elleriylede yavaş işareti yapar şeklinde sallayıp duruyorlar,yavaşladık epey ,radara takılmayalım diye . Çine barajı izleme noktası kavşağını geçer geçmez yol sağa kıvrılıyortepeden önümüz görülmüyor derken sola (37 derece29 dakika 42.35saniye kuzey,28 derec d dakika 37.24saniye doğu) döndüğümüzde bir oaly olduğunu anladık birkaç araç durmuş bizde çektik hemen sağa.
Emrenin kellandığı 1200rt yolun soluna sol şerit üzerine park vaziyette önünde arkasında diyer araçlar,derkencem kardeşimizi yolun altında su yalağına yatmış hali biraz ykarısında parçaşanmış suzki Racing motoru..
Rahmetli Cem hala hayatta gzölerinden yaş geliyor ama vucudu öyle hırpalanmışki sağlam kemiği olduğunu sanmıyorum şeklen o zaten o bacağın kalçadan itibaren nasıl koltuğunun altına geldiğini anlamak mümkün değil,ayağınaki spor ayakkapıları yola yayılmış çorabı dahi çıkmış ayakları çıplak. Başında kaskı duruyor,üzerinde bir mont altında kot pantolon,
çevrede bekelyenler allahtan kaskı başında falan gibi laflarla teselli oluyorlar ,
Başında yoldan geçen bir doktor kıprdatmadan oldupu yerde tutuyor Cem i ,Emre şaşkın cem cem diye bağırıp duruyor,yaklaştım emre ne oldu kardeşim dedim, beni tanıdı bir gün önce boya bir vakit geşirmiştik, acab hatırladımı diye kendimi tanıttım hatırlıyorum abi dmesiyle koyuverdi kendisini ,,nihayet ambulance geldi sedyeye koyacağız Rahmetliyi, ayaklarını ve kollarını doktor vucuduna yaklaştırdı,bantolunu katlrken nasıl kolaycıcık katlyıp şekle sokarsan ayne okadar elastikti hareketlerinden sağlam kemik kalmadığı belli oluyordu.
Sadece kırık olsa iyi ,iç orhanlarında parçalanma var diyordu doktor.hemen açılıp kanamanın durdurulması gerekiyor mesajları veriyordu ambulansdaki doktora.
Bu arada Emre de şakın vaziyette bende abulansın araksından motorumla gelirim diyordu zorla anahtarını aldık..
sen abulansla git biz arkadan motoru hastane getiriirz dedik..
İlk görünüş sanki yoldan çıkmış çıkarken yok kenarındaki levhaya çarpış ezmiş görüntüsü vardı,, ama Cemin dururmu çok kötüydü ,nasıl oluyorda bu şekle dönüşüyor diye ,kazanın olduğu virajın girişinden ondan sonraki diyer viraja kadar yol çok açık görüülüyor çünki. Fakat basit yoldan çıkma değildi,Wv sürücüsü vardı diz çökmüş nasıl oldu anlamadım diye sayıklıyor,ne oldu hemşerim ne gördün falan diye laf atınca meğersem transpoter çarpmış Cem'e.
Transporter yokuş yukarı orta şeridi kullanarak çıkıyormuş,Cem'de aynı şeridi aşağ doğru inerken kullanıyormuş ,cem sağa doğru dönen virajı alır almaz transporte ile karşılaşmış, minibus şöförü sağa kaçmak istemiş cemde sağa dönen virajdan sağa kaçması mümkün değil oda çıkan şer,den en soluna kayarak kendisini kurtarkam istemiş kısaca her ikiside inişe göre sola kaymış. Transporter sağ farının bulunduğu köşeden Rahmetliye çarpmış .Darbedeb çarptığı yerin sağ bacağının tam üstü olduğ anlaşılıyor zaten üstelik her iki araçtanda arta kalan bir fren izide tok.
Bu çarpışmada kullandığımız hiç bir koruycu ekipman fayda etmez arkadaşlar , çelik zırh bile takınsan fayda yok. İstatsitikler göre 60km/h hızla iki araç kafa kafaya çarpşınca ölüm mutlak oluyor,transporter şanlsı çünki karşısına motor çıktı.
Cem kafasını direksiyon hizasına indirdiği için görüşü zaten 10mm ile kıstlandı, önündeki aracın önünde nevar ne yok haberinin olduğunu sanmıyorum. Motoru son derece güclü bir motor, hiç de güvenli seğir yağtığını sanmıyorum.
Pistlerde gitmesi için tasarlanmış bu araçları trafiğe neden çıkış izni verilir anlamıyorum.Plakasını takacak yerleri bile yok ,çamurluğun içine plaka takıyorlar.
Artçım eşim bu manzarayı görünce benim motor sevdam bitmiş oldu. İki oğlum var,onalrdan dolayı çok endişeli,motoru evin bahçesine sokmaya ile karşı şimdi. Motorum satılık ..ilanı az önce çıktı honda deauville,
Kazadan sonar yola devam ederken yanımızdan inanılmaz hızlarla racing kullana motorcu kardeşlerim geçti motorun rengini bile göremedim.
Nedir bu sürat delilerinin zoru bilemiyorum çocukluklarına da inmek istemiyorum ama racing sınıfını trafikten men edilmesi taraftarıyım.
Şaşkınlıktan makinam olduğu halde rahmetlinin fotoğraflarını çekemedim aklıma gelmedi,burada sizlerle paylaşıp belki sürat manyaklarına ibret olur,faydası olurdu.
MArmok festivalide motorcu felsefeszinden oldukça uzak sadece kulübe para toplamak için yapılmış bir festival olarak değerlendiriyorum. Motorcuları toplay marmaris şehir turu yapıldı ki ben katılmadım ,şehir içinde karkaşadan başka birşey olmamış ( diş hekimi kuzenim gösteriyi muaeynehanesinden izlemiş izlenimlerini aktardım) tarfiğe açık alanda tek teker delisi birisinin çevreye korku salan akıllara zarar gösteriside bunun ispatı zaten. KUzenim sen bu grubun içinde olamazsın deyip duruyor hala..
Paylaşayım istedim