Bu çok tehlikeli bir salgın.
Ölen ölene.
Risk altında ki gruplar açıklandı.
24 yaş altında ki gençler...
65 yaşından yukarda yaşlılar ve hastalar ile...
MOTORCU lar...
Doğru söylüyorsun Yalnız Sürücü,
bende özellikle şehir içinde motora binerken hep "yusuf yusuf" diyorum, çok kaza geçirdim ama hiç ölmedim, şans işte, birazda kaskın rolü vardı 
Tespit edecek olursam hiç bir kazamı reflektör önleyemezdi (1. hatalı sollayan aracın arkadan çarpması, 1. sağ şeritten giden aracın birden U dönüş yapmaya kalması, 3. arka lastik patlaması devamında gelişen serbest düşüş). Aslında şu sonuç çıkıyor: Asıl sorun, araçların bizi fark edip etmemesi değilde, görmezden gelmeleri...
Bence yeleklere vereceğimiz parayı binek araç kullanıcılarını eğitmek için kullanırsak belki bir iki motorcu daha az ölür.
ayrıca motorcular biraz daha yavaş giderse bekaa kabiliyeti de yükselmiş oluyor, 70'i geçmemek lazım 
Sevgili Gürhan ın tesbitlerine diyecek yok.
Gerek araç sürücülerinin motorcuları maruz bıraktığı kazalardakivahim sonuçlar;gerekse ne yazık ki motorcuların hız ve trafik kurallarına uymayışları sonucu zaman zaman telafisi mümkün olmayana acılara boğuluyoruz.
Ancak dikkatsiz ve motorcuları küçümseyen maganda araç sürücülerini motorculara karşı eğitemeyeceğimiz gerçeğinden yola çıkarsak,kendimizi onlara karşı olabildiğince korumamız gerekliliği esas gerçektir.
Reflektif yelek konusuda bunun için açılmış bir topiktir.Motorcuların gece sürüşlerinde diğer araç sürücülerince fark edilip çarpılmalarını önleyebilmesinin bir çaresi olarak dünyaca kabul edilmiş bir giysidir.
Hayatının kıymetini bilen,ailesine ve çevresine karşı sorumluluk hisseden motorcu bunu kullanmalıdır.
Ama tercih yine motorcunun kendisidir.
Biliyorsunuz ben motorumu satalı 3 sene oldu.Bu defteri de artık kapattım.Ama motor sevdası damardan girmiş birkere bırakmanın imkanı yok.Eğer busatırlarda birşeyler yazıyorsam,doğruları ve doğru bildiklerimi anlatmaya çalışıyorsam işiöden zamanı ayırıpsiz sevdiklerimle birlikte olabiiyorsam,akşamın bu satinde ekran başında yazıyorsam motora ve motorculara olan sevgimdendir.
Yoksa ben arabamda sizlerden daha emniyetteyim.
Hepinize gece gündüz kazasız sürüşler dilerim.Sevgilerimle.