Gönderen Konu: Reflektif yelek (tekrar)  (Okunma sayısı 2317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • Üye
  • *
  • Pozitif OL...
Ynt: Reflektif yelek (tekrar)
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2009, 14:19:40 »
ilk başkan giysin sonra düşünebilirim. İğneyi ilk o yaptırsın sonra biz  :kahkaha:
BMW F650 GS '02
Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin!

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
  • 2003 Aprilia Pegaso 650i
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #16 : Kasım 06, 2009, 15:16:45 »
Bu çok tehlikeli bir salgın.
Ölen ölene.
Risk altında ki gruplar açıklandı.
24 yaş altında ki gençler...
65 yaşından yukarda yaşlılar ve hastalar ile...
MOTORCU lar...
Haşim Arıkan Axa Sigorta Antalya acentesi
Cep : 0533-5534202 Tel : 0242-3169700
Fax  : 0242-3169703
Adres:Yeşilbahçe Mh.Çınarlı Cd.39/B
Msn  : axasigortahasim@hotmail.com

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • Üye
  • *
  • Pozitif OL...
« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2009, 15:26:01 »
--------------Haşim bey'in herşeyi yanlış anlamasından kaynaklı yazdığımı siliyorum.hatta mümkünse bu konudaki bütün yazılarım silinsin---------------

« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 16:15:17 Gönderen: Azelia »
BMW F650 GS '02
Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin!

Çevrimdışı anyway

• AHMET NURİ SAĞLIK
  • Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Kasım 06, 2009, 15:57:38 »
Bilgenin motoru sarı olduğundan gerek duymuyor olabilir.ama can güvenliğimiz için kullanmamız gerek.kış boyunca günler kısa ve ciddi imaj sağlıyor. ben Mustafa'yı  destekliyorum.
Cep:0532 553 33 96. (Kan Grubu:A Rh+) 2006 Piaggio Beverly 250

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #19 : Kasım 06, 2009, 16:08:17 »
Haşim abi burada konu salgın değildi. Bu "one minute" kıvamında bir şey.
Salgın ile ilgili herkes konunun ciddiyetinin bilincindedir zaten.

One minute ün Davos da başımıza neler açtığını hepimiz gördük.
Duam odur ki akşam karanlığında motor sürerken sizi fark etmeyen birileri tarafından "DANNNN minute" olmayasınız.
Sevgilerimle.

Çevrimdışı okdedik

• M. Onur Kuru
  • YK
  • **
« Yanıtla #20 : Kasım 06, 2009, 16:22:25 »
hep diyorum bana kimse bunlardan birini giydiremez... :P

Sayın Gezi ve İncelemeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz... Diğer arkadaşlara örnek olmanız açısından size cebren bu yeleği giydireceğimizi söylemek istiyorum. Ayrıca fotoğraflarınızı çekip yayınlayacağız ;D ;D :kahkaha:
hiç şansın yok  :P
ben kaskıma, montuma, motoruma fosforlu bant yapıstırmayı kabul edebilirim ama bu yelek olmazzz :boksor:
hiç şansın yok  :P
ben kaskıma, montuma, motoruma fosforlu bant yapıstırmayı kabul edebilirim ama bu yelek olmazzz :boksor:
Başkan'ın yeğeni olduğumu hatırlatmak isterim :kahkaha:
ilk başkan giysin sonra düşünebilirim. İğneyi ilk o yaptırsın sonra biz  :kahkaha:
:misir: :misir: :misir: :misir: :D :D
555-2668656 A Rh (+)
Suzuki Vstrom DL 650

Mirrorside

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Kasım 06, 2009, 17:36:07 »
Ölen ölene.
MOTORCU lar...

Doğru söylüyorsun Yalnız Sürücü,

bende özellikle şehir içinde motora binerken hep "yusuf yusuf" diyorum, çok kaza geçirdim ama hiç ölmedim, şans işte, birazda kaskın rolü vardı :)
Tespit edecek olursam hiç bir kazamı reflektör önleyemezdi (1. hatalı sollayan aracın arkadan çarpması, 1. sağ şeritten giden aracın birden U dönüş yapmaya kalması, 3. arka lastik patlaması devamında gelişen serbest düşüş). Aslında şu sonuç çıkıyor: Asıl sorun, araçların bizi fark edip etmemesi değilde, görmezden gelmeleri...
Bence yeleklere vereceğimiz parayı binek araç kullanıcılarını eğitmek için kullanırsak belki bir iki motorcu daha az ölür.

ayrıca motorcular biraz daha yavaş giderse bekaa kabiliyeti de yükselmiş oluyor, 70'i geçmemek lazım  :motorcu:

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #22 : Kasım 06, 2009, 21:38:23 »
Ölen ölene.
MOTORCU lar...

bende özellikle şehir içinde motora binerken hep "yusuf yusuf" diyorum, çok kaza geçirdim ama hiç ölmedim, şans işte, birazda kaskın rolü vardı :)
Tespit edecek olursam hiç bir kazamı reflektör önleyemezdi (1. hatalı sollayan aracın arkadan çarpması, 1. sağ şeritten giden aracın birden U dönüş yapmaya kalması, 3. arka lastik patlaması devamında gelişen serbest düşüş). Aslında şu sonuç çıkıyor: Asıl sorun, araçların bizi fark edip etmemesi değilde, görmezden gelmeleri...
Bence yeleklere vereceğimiz parayı binek araç kullanıcılarını eğitmek için kullanırsak belki bir iki motorcu daha az ölür.

ayrıca motorcular biraz daha yavaş giderse bekaa kabiliyeti de yükselmiş oluyor, 70'i geçmemek lazım  :motorcu:
Sevgili Gürhan ın tesbitlerine diyecek yok.
Gerek araç sürücülerinin motorcuları maruz bıraktığı kazalardakivahim sonuçlar;gerekse ne yazık ki motorcuların hız ve trafik kurallarına uymayışları sonucu zaman zaman telafisi mümkün olmayana acılara boğuluyoruz.
Ancak dikkatsiz ve motorcuları küçümseyen maganda araç sürücülerini motorculara karşı eğitemeyeceğimiz gerçeğinden yola çıkarsak,kendimizi onlara karşı olabildiğince korumamız gerekliliği esas gerçektir.
Reflektif yelek konusuda bunun için açılmış bir topiktir.Motorcuların gece sürüşlerinde diğer araç sürücülerince fark edilip çarpılmalarını önleyebilmesinin bir çaresi olarak dünyaca kabul edilmiş bir giysidir.
Hayatının kıymetini bilen,ailesine ve çevresine karşı sorumluluk hisseden motorcu bunu kullanmalıdır.
Ama tercih yine motorcunun kendisidir.
Biliyorsunuz ben motorumu satalı 3 sene oldu.Bu defteri de artık kapattım.Ama motor sevdası damardan girmiş birkere bırakmanın imkanı yok.Eğer busatırlarda birşeyler yazıyorsam,doğruları ve doğru bildiklerimi anlatmaya çalışıyorsam işiöden zamanı ayırıpsiz sevdiklerimle birlikte olabiiyorsam,akşamın bu satinde ekran başında yazıyorsam motora ve motorculara olan sevgimdendir.
Yoksa ben arabamda sizlerden daha emniyetteyim.
Hepinize gece gündüz kazasız sürüşler dilerim.Sevgilerimle.
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2009, 22:29:13 Gönderen: YALNIZ SÜRÜCÜ »

Mirrorside

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 07, 2009, 00:04:02 »
Ölen ölene.
MOTORCU lar...

Sevgili Gürhan ın tesbitlerine diyecek yok.
Gerek araç sürücülerinin motorcuları maruz bıraktığı kazalardakivahim sonuçlar;gerekse ne yazık ki motorcuların hız ve trafik kurallarına uymayışları sonucu zaman zaman telafisi mümkün olmayana acılara boğuluyoruz.
Ancak dikkatsiz ve motorcuları küçümseyen maganda araç sürücülerini motorculara karşı eğitemeyeceğimiz gerçeğinden yola çıkarsak,kendimizi onlara karşı olabildiğince korumamız gerekliliği esas gerçektir.
Reflektif yelek konusuda bunun için açılmış bir topiktir.Motorcuların gece sürüşlerinde diğer araç sürücülerince fark edilip çarpılmalarını önleyebilmesinin bir çaresi olarak dünyaca kabul edilmiş bir giysidir.
Hayatının kıymetini bilen,ailesine ve çevresine karşı sorumluluk hisseden motorcu bunu kullanmalıdır.
Ama tercih yine motorcunun kendisidir.
Biliyorsunuz ben motorumu satalı 3 sene oldu.Bu defteri de artık kapattım.Ama motor sevdası damardan girmiş birkere bırakmanın imkanı yok.Eğer busatırlarda birşeyler yazıyorsam,doğruları ve doğru bildiklerimi anlatmaya çalışıyorsam işiöden zamanı ayırıpsiz sevdiklerimle birlikte olabiiyorsam,akşamın bu satinde ekran başında yazıyorsam motora ve motorculara olan sevgimdendir.
Yoksa ben arabamda sizlerden daha emniyetteyim.
Hepinize gece gündüz kazasız sürüşler dilerim.Sevgilerimle.

Kusura bakmayın önceki yazım bira şaka karışıktı :)

Doğrusunu söylemek gerekirse, tek bir faktör genelde bir kaza için yeterli olmuyor. Misal, ıslak yol + motorla aşırı hız + dikkatsiz otomobil sürücüsü = kaza. Faktörlerden biri olmazsa, kaza olasılığı neredeyse tamamen ortadan kalkar. Yani reflektörlü yelek giyerek sadece 1 küçük kaza faktörünü ortadan kaldırmış oluruz, ama unutmamak gerekir ki, mutlu bir şekilde eve dönebilmeyi o minik faktöre borçlu olabilirsiniz.
Ama o yeleği yine de giymem, neden derseniz, benim montum zaten reflektörlü bhöhöhöh  ;)

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
« Yanıtla #24 : Kasım 08, 2009, 17:36:02 »
Arkadaşlar yelek için liste oluşturalım ona göre fiyat alırız.

1. Mustafa YILDIRIM (2 adet)
2. Erkut DALKIRAN (1 adet)
3. Okyar ONURSAL (1 Adet)
4.
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #25 : Kasım 08, 2009, 17:55:20 »
Mustafa cığım,benim bitişik yan komşum aile dostumuz terzi bir hanım.Bana gelen arkadaşlar bilir.
Ben sendeki ve benim bulduğum Ağırabi lerin yelek resimlerini ona gösterdim.Print istedi verdim.
Bu salı günü çarşıdan gereken malzemeleri (reflektif bant) alacak.Bana bir örnek yapacak ve maliyet çıkaracak.Burada tek sorun 3M rekleftif bandı bulabilmek.Geçen sene terzi malzemesi satan yerlerde aramış bulamamıştık.Bu sefer buluruz inşallah.

Çevrimdışı anyway

• AHMET NURİ SAĞLIK
  • Üye
  • *
« Yanıtla #26 : Kasım 08, 2009, 18:33:46 »
Mehmet Komiser İstanbul'da ,az evvel aradım band konusunda ama yarın sabah dönecek malesef.Koçtaş ile görüşsek buluruz sanırım.
Cep:0532 553 33 96. (Kan Grubu:A Rh+) 2006 Piaggio Beverly 250

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #27 : Kasım 08, 2009, 20:35:13 »
1. Mustafa YILDIRIM (2 adet)
2. Erkut DALKIRAN (1 adet)
3. Okyar ONURSAL (1 Adet)
4. Bahadır YILMAZ (2 Adet)
:)

rehber

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Kasım 08, 2009, 20:50:41 »
cocuklar bana da 1 adet yazın lutfen

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
« Yanıtla #29 : Kasım 08, 2009, 21:03:22 »
Mustafa cığım,benim bitişik yan komşum aile dostumuz terzi bir hanım.Bana gelen arkadaşlar bilir.
Ben sendeki ve benim bulduğum Ağırabi lerin yelek resimlerini ona gösterdim.Print istedi verdim.
Bu salı günü çarşıdan gereken malzemeleri (reflektif bant) alacak.Bana bir örnek yapacak ve maliyet çıkaracak.Burada tek sorun 3M rekleftif bandı bulabilmek.Geçen sene terzi malzemesi satan yerlerde aramış bulamamıştık.Bu sefer buluruz inşallah.

Teşekkür ederiz Haşim Abi. Örneğe bakalım eğer arkadaşlar da beğenirse yakında birine yaptırmamız daha uygun olur.
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008