Sevgili Selçuk,
Motorumyok,satalı 3 yıl oldu.Teknik bir motor bilgim de sizin kadar yok.Sadece öğrenmek için bir iki sorum olacak ve sonra bu topiği takip edip gelecek cevaplardan bir şeyler öğrenmeye çalışacağım.
1-Hiç bir zaman anlayamadım ki neden insanlar durdukları yerden seri (araba sürücüleri de patinaj çekerek) kalkarlar?
2-4.vites de motorunuz stop ettiğinde,kumanda tablonuzda ki görüntü neydi?
3-Hangi ikaz lambalarınız yanıyordu veya yanması gereken hangi lambalarınız sönmüştü.
4-Daha sonra motounuzu hangi şartta ve nasıl çalıştırdınız?
Kazasız ve arızasız mutlu sürüşler dileğimle.
Sorularınıza büyük bir memnuniyetle cevap veririm..
1. Seriden kastım patinaj değildir. Yani normal kalkışta devir saati 4000 de iken yolun uzun ve düz olması lambada ilk sırada olmamdan dolayı 2.vitese geçiş için 6500 devire kadar çıktım. Ve üst viteslere 6000-7000 lerde geçtim. Yoksa motorum patinaj çekmedi.. Yavaş bir kalkıştan daha hızlı olarakta düzeltebilrim..
2. Olay tam olarak 3.vitesde 7000 devir çevirirken sol elimi debriyaja tam bastırarak üst vites olan 4 'e geçmek için şanzuman pedalını yukarı kaldırmam ile aşağıya yönelen devir saatim 10-11 aralığında tutunamayıp taakk 0 oldu yani devir saati sıfırı gösterdi yağ ikaz lambam yandı ki; bu benim motorumda stop edince olması gereken bir ikazdır. Hız ise 80 km de sol elim tam basılı debriyajda kaldı. Bırakamadım. Korktum. Debriyajı bırakırsam motor kilitler beni tepesinden fırlatırmı diye..
3. Lambalarda sorun yok tu. Sadece yağ ikaz lambası yanmıştı oda motor stop edince olması gereken bir durumdu.
4. Daha sonra motorumun elektrik düğmesini kapattım. Kontağı bir tık sola aldım. 10 sn bekelyip tekrar açtım elektrik düğmesine bastım sonra marşa bastım ve gayet iyi çalıştı. Sonra 20 km geldim ve hiç sorun yapmadı...