Elcik ısıtma kaliteli bir markadan almanızı tavsiye ederim.
Antalya'da satilan bazi elcik ısıtmalar mevcut ancak, ne kadar elektrik cekecegine ve bunu motosikletinizin elektrik sisteminin karşılayıp karşılayamayacagina bakmak lazim.
Elektrik sisteminizin yolda arızalanmasi durumunda, ellerinizi isitayim derken, yolda kalip tamamen buz kalibi haline gelene kadar üşüyebilirsiniz.
Bazi motosiklet modellerinin elektrik aksami, digerler meodellere gore daha yuksek akimlari da kaldirabilecek seviyededir. Örnegin BMW 1200 GS e göre, 1200 GS Adventure'daki elektrik aksami daha yuksek akimlari kaldiracak sekildedir. DL için konuşacak olursak da, ayni anda hem sis fari hem elcik ısıtma kullanımında, (özellikle cok kaliteli olmayan markalardan ürünler kullanılıyor ise) elektrik sisteminde problemler karsilasilabiliyor. Transalp kullanan bir arkadaşımın da xenon far ile elcik ısıtmayı beraber kullandiginda problem ile karşılaşmıştı.
Cok ihtiyaci olmayan, kışın yol yapmayan arkadaşlar için tavsiye etmiyorum. Ancak yaz-kış kullanan, hele hele uzun yol yapanlar için elcik ısıtma çok keyifli.
Ayrica, elcik korumali modellerde, elcik ısıtma daha verimli oluyor. Elcik korumasi olmayan modellerde, elcik isitma, size istediginiz ısıtmayi -özellikle yüksek tempolu sürüşlerde- bir türlü saglayamayabilir.
Ben kendi motorum için hem extra far aydınlatma (sis farı degil) hem de elcik ısıtma düşünüyorum. Ancak her ikisinin çekeceği toplam gücün miktarının cok fazla olmaması gerekiyor. Bir yolum düştüğünde, gidip kendim görerek seçip alacağim.