Gönderen Konu: telsiz için son nokta  (Okunma sayısı 567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı deeplive

• Burak Boylan
  • Üye
  • *
Ynt: telsiz için son nokta
« Yanıtla #15 : Nisan 10, 2010, 14:27:40 »
Bahadır abi şu 35 tl lik sistemi nerden edinebilirim.......marka model nedir.....
5055703540
B Rh + (poz)
Honda Transalp XL700

Çevrimdışı ulaş

• ulaş yiğit
  • Üye
  • *
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2010, 11:34:37 »
tamda araştırmalarımın üstüne geldi bu konu ya.internetten yaptığım araştırmalara göre mıkrofanların kulaklıklara bitişik olması yanı telefonlardaki gibi kabloya bağlı bir mıkrofon dezavantaj gibi görünüyor ki buda mantıklı.

diğer konu ise tabiki deneyenler vardır mutlaka daha iyi bilecektir abilerim ama bluetotlu sıstemlerın ses kalitesini düşüreceği kanısındayım bilmem ne kadar doğru düşünüyorum.

baştan yazmayı unuttum ama tabiki bu bahsettiklerim intercom lar hakkında.

şimdilik artçımlar beraber bir interkoma ihtiyacımız var ve internetteki en uygun fiyatlı cihaz 60 tl civarından başlıyor...

kalite ve ekonomi bakımından deneyen biri olarak yardımlarını beklıyoruz bahadır abi :) ? temin edebileceğimiz yerler ve haberleşmedeki olumlu olumsuz yönler neler acaba abi?
05059014258
B Rh + (poz)
yamaha xt 660 R

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 12, 2010, 08:27:55 »
35 liralik sistemi 2 yil önce e-bay'dan internet üzerinden almıştım.
Tek bir tane sipariş edince zaten cargo masrafi ile 50 lirayi geciyor. Hong-kong'dan Antalya'ya cargo ile gelmişti. Yaklaşık 2 hafta içinde elime geçmişti.
60 liraya satilan cihaz da ayni cihaz diye tahmin ediyorum.
Eğer Türkiye'de ayni cihaz 60 liraya satiliyor ise alın geçin.

Kablolu interkom; sürücü-artçı arasında en verimli sistem diyebilirim.
Bir motorsikletten diğerine konuşmak için kullanılmıyor.
İnterkom sisteminde, sürücünün ve artçının iki ayri volume (ses şiddeti) ayari var. 3ncü bir jack girişine MP3 veya cep tel bağliyorsunuz. Ayrica gelen telefon çağrısını isterseniz sadece sürücü duyuyor, artçı duyamıyor, isterseniz sadece artçı duyuyor, sürücü duyamıyor, isterseniz her ikisi de duyuyor. Yan taraftaki bir siviç ile bu ayarı yapabiliyorsunuz. Ancak cihazin telefon girişi eski model nokia ve motorola'lar icin uygun. Yeni model cep telefonları için bir ara fiş adaptörü yaratmak gerekiyor.

Ben cep telefonu ile kullanmıyorum. Ama bir MP3 player kullaniyorum. Artçım ile beraber şarkı dinleyerek-söyleyerek sürüyoruz.

Telsiz sistemini, daha önce de söylediğim gibi, motorlar arasında iletişim kurmak için kullanıyorum. Çok da güzel oluyor. Grup sürüşlerinde kesinlikle tavsiye ederim.

Bir de melez modeller var. Örneğin, midland'in yeni çıkarttığı bir PMR telsizde, interkom da var. Yani telsiz cihazina hem artı, hem de sürücü kulaklık kablosunu takiyor. Diğer motorlar ile konuşurken, sürücü bir düğmeye basıyor ve telsiz üzerinden konuşuyorlar. Sürücü ile artçı kendi arasında konuşurlarken, düğmeye basmıyorlar ve interkom üzerinden konuşmuş oluyorlar.

Aynı şekilde telsiz ve bluetooth u birleştiren cihazlar da var.

Bu işin sonu yok. Çeşit çeşit cihaz üretiliyor-satılıyor. Sizin yapmanız gereken, neye ihtiyaciniz oldugunu bulup, o işi yapmaya yetecek cihazi, hesapli fiyata almak.
:)

Çevrimdışı fbugur

• Birol Uğur
  • Üye
  • *
  • Yolculuğum sadece motorumun üzerinde değil
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2010, 15:00:14 »
Verdiğiniz bilgilerden yararlanarak kısa bir araştırma yaptım ve 54TL ye buldum siparişini verdim bile... Elindeki son ürünü aldım. Onun dışında isteyenlere sahibinden.com adresinde 60 TL ye satanda vardı. Bilginize..

B Rh + (poz)
BMW F 650 CS Scarver
Gsm : 0 533 7219720