Gönderen Konu: Lastik tevsiyesi  (Okunma sayısı 896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • Başkan
  • Önce kendi ülkeni gez!
Lastik tevsiyesi
« : Mart 29, 2010, 12:22:00 »
Benim Transalp'in lastiklerini değiştireceğim.

Acaba aranızda Pirelli MT90 A/T veya Pirelli MT90 S/T kullanan oldu mu? Varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.

Bir diğer alternetif de Metzeler Tourance, bununla ilgili de yorumlarınızı rica edeyim.
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!
DEVE YAVAŞ GİDER AMA HEP GİDER...

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • Üye
  • *
  • Pozitif OL...
Ynt: Lastik tevsiyesi
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2010, 12:58:25 »
Ben motoru  alır almaz lastikleri Metzeler Tourance ile değiştirdim. Çok memnunum Önder'cim.  :tamam2:
BMW F650 GS '02
Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin!

Çevrimdışı anyway

• AHMET NURİ SAĞLIK
  • Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2010, 13:10:37 »
Tek yol Karayol Uğur arkadaşımız !
Cep:0532 553 33 96. (Kan Grubu:A Rh+) 2006 Piaggio Beverly 250

Çevrimdışı Ozcan

• Özcan Eraslan
  • Üye
  • *
  • Born to be wild...
    • Wish You Were Here
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2010, 16:23:54 »
Önder abicim E.C. de böyle bi yazı okumuştum paylaşayım belki faydası olur.

PIRELLI SCORPION MT90 ST Asfalt/Soft Arazi/Tur PIRELLI SCORPION - SYNC Asfalt

METZELLER TOURANCE Asfalt/Soft Arazi/Tur

METZELLER KAROO T Hard Arazi/Asfalt

CONTINENTAL ESCAPE Asfalt/Soft Arazi/Tur

CONTINENTAL TKC80 Hard Arazi/Asfalt

Metzeller Karoo
Sürüş: Aslında bu lastiğin yol özelliklerini diğer asfalt lastikleriyle karşılaştırmak haksızlık olur. Tıpkı arazi özelliklerini karşılaştırmanın diğerlerine haksızlık olacağı gibi. Yolda tehlikesiz bir şekilde düz gitmeye ve viraja girmeye yetecek kadar performans sağlıyor. Her ne kadar 160 km/h maksimum hız limiti verilmişse de, sınırları zorlamayın derim
Kuru zemin: Asfalt performansı araziye ulaşabilmek için iyi.
Islak zemin: Kuru zeminden daha iyi veya k.t. diyebilmek zor. Ama hakkını yemeyelim, 120 km/h hızla asfalt .zerindeki 10 cm derinliğindeki su birikintisinden kontrol. kaybetmeden geçebilmek her lastiğin harcı değil Virajlarda özel dikkat istiyor.
Arazi: O alıştığınız yol Enduronuzun bu lastiklerle arazide nasıl gidebileceğini hayal bile edemezsiniz. Asfalttan çıktıktan sonra da aynı tempoyla devam ediyor. Düz duvara tırmanmayı bile düşünmeye başlıyorsunuz bir süre sonra...
Konfor: Konfor mu? Asfalt yolda sıkılmamak için lastiğin üstündeki dişleri, altınızda hissettiğiniz vibrasyonun yardımıyla tek tek sayabilirsiniz.
Sonuç: Asfalta da gidebilen bir arazi canavarı. üstelikte büyük Endurolara da uyumlu ölçüleri olan nadir örneklerden. ömrünün kısalığından bahsetmeye gerek yok sanırım ama böyle bir arazi performansına değer doğrusu

Continental
TKC 80 Twinduro
Sürüş: Bu lastik kalın ve yüksek dişlerine rağmen asfaltta başarılı bile sayılabilir. Hızlı virajlarda kayma doğal olarak erken başlıyor. Viraja girmek de güç isteyen bir iş. Viraj içinde yalpalamalar oluşabilse de düz gidişi sorunsuz.
Kuru zemin: Yol stabilitesi ve tutuşu iyi. Sınıra ulaşıldığında kontrolllü bir kayma başlıyor.
Islak zemin: Yağmurda Asfalt kadar olmasa da idare eder. Aquaplanning (lastiğin suyu altından atamayarak su tabakası üzerinde yüzmesi) bu lastik için geçerli bir kelime değil.
Arazi: Keyif asıl şimdi başlıyor. Biraz da kullanım tecrübesiyle gözünün gördüğü her yere gidebilirsin.
Konfor: Gürültülü, konforsuz. Ama zaten amaç konforlu olması değil ki...
Sonuç: Arazi ve asfaltta eşit performans gösteren TKC 80, beklenmedik şekilde uzun ömürlü de. Tabii bu uzunluk biraz da sizin arazide gaz kolunu nasıl kullandığınıza bağlı. Karoo gibi hem her motora uygun boyutları mevcut hem de şambriyelsiz seçenekleri.
0543 296 66 05
AB Rh (+)
Honda XL200 :)

manyaq

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2010, 17:00:23 »
Tek yol Karayol Uğur arkadaşımız !

:tamam2:

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2010, 04:47:09 »
Metzeler Tourance kullaniyorum.

Ugur'dan aldim.
Asfaltta cok iyi.
Tourance'lardan önce üzerinde Bridgestone vardi. Tourance takilinca, gazda-frende kayma neredeyse tamamen ortadan kalkti. Virajda tutuş bariz iyileşti.

Soft arazide ise, cok super degil.
Hard araziye zaten girmedim.
:)

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2010, 10:04:42 »

Metzeler karoo

metzeler karoo

Metzeler Karoo

continental TKC80

Continental TKC80

Metz Tourance

Metz Tourance

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • Başkan
  • Önce kendi ülkeni gez!
Ynt: Lastik tavsiyesi
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2010, 10:17:21 »
Hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Tourance benim de aklımı çelmişti ama bu arada iyice düşünüp, motorumu ve kullanım stilimi tekrar gözden geçirince bana pek uygun gelmeyeceğine karar verdim.

Büyük ihtimalle Pirelli MT90 A/T alacağım.

Afalt dışına çıktığım zaman çok ağır koşullar olmadığı sürece ilerlemek istediğim için ve geçen yaz yaptığım Karadeniz gezisinde geçtiğimiz yaylaları da düşünerek biraz daha asfalt dışı özellikleri iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Zaten motorum asfaltta diğer endurolar kadar performanslı değil, yani Tourance bana fazla gelecek  ;)
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!
DEVE YAVAŞ GİDER AMA HEP GİDER...

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2010, 11:50:08 »
Adress gene Ugur bu durumda.
Ugur, pirelli motosiklet lastiklerini de satiyor.