Gönderen Konu: Eğitim Neden Şart?...  (Okunma sayısı 322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı endrin

• Mustafa Yıldırım
  • Üye
  • *
    • kişisel sayfam
Eğitim Neden Şart?...
« : Mart 19, 2010, 10:21:17 »
ALINTIDIR Milliyet 16.03.2010

Alıntı
Ölüm karşı şeritten geldi
Aydın Kuşadası’nda iki ayrı beş yıldızlı otelde hediyelik eşya dükkânı bulunan Erhan Uyakerman (32), önceki gün kendisi gibi motosiklet tutkunu yedi arkadaşıyla birlikte Didim turuna çıktı.

Dönüşte, Kuşadası Motosiklet Kulübü üyesi Uyakerman’ın yönetimindeki motosiklete Söke-Kuşadası karayolu Granta mevkiinde şerit ihlali yaptığı ileri sürülen D.Y. yönetimindeki minibüs çarptı. Kazada, kasklı olduğu belirtilen Uyakerman, yol kenarına savrulurken, Söke-Davutlar seferini yapan minibüs bir otomobile çarparak durabildi.
Uyakerman’a ilk müdahaleyi arkadaşları ve tesadüfen olay yerinden geçen bir doktor yaptı. Çağırılan ambulansla Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uyakerman, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

‘Minibüsün frenleri çalışıyordu’Gözaltına alınan D.Y., ifadesinde yokuş inerken frenin patladığını belirtirken, Kuşadası Motosiklet Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Lokmacı, minibüsün freninin patladığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, “Öndeki iki arkadaşımız, yokuşta hızla inen minibüsü selektörle uyarmış. Ancak, minibüs şoförü şerit ihlali yapıp, arkadaşımıza çarptı. Minibüs çekiciye yüklenirken, frenleri çalışıyordu” dedi. Uyakerman’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.

EĞİTİM NEDEN ŞART?

Daha iyi viraja yatmak mı, daha hızlı gitmek mi, yoksa isimlerimizin önüne daha iyi sürüc olduğumuzu gösteren ünvanlar eklemek için mi?

Ya da

Trafikte bu tip sürücülerle (kasaplarla) muhattap olup hayatta kalabilmeyi başarmak için mi?

Tekrar Düşünün!...
« Son Düzenleme: Mart 23, 2010, 08:36:08 Gönderen: muharremkeser »
05334992229
B Rh + (poz)
Suzuki DL650A V-Strom 2008

Çevrimdışı ismetcolak

• İsmet Çolak
  • Üye
  • *
Ynt: Eğitim Neden Şart?...
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2010, 20:58:25 »
Freni patlayan minübüs, freni patlayan kamyon vs. ne demekse freni patlamak? Bakımsız kullanım ömrünü tamamlamış balatalar demek. Sanki "freni patlayınca" vatandaş bütün sorumluluklarından kurtulmuş oluyor.
Evet eğitim şart... Öncelikle hayatta klabilmek için eğitim şart... Farkında olabilmek ve tehlikeyi öngörebilmek için eğitim şart... Şürüşten keyif alabilmek için eğitim şart... Ünvan alabilmek yada rozet takabilmek eğitim için sadece bir motivasyon... Evet eğitim şart... Durmak yok eğitime devam...
R 1200 GS'08
05332333243
O Rh +
4 Teker bedenimi 2 Teker ruhumu taşır...