Uğur Hoca ve ekibi, Rospa eğitimini ve akreditasyonunu tamamladilar.
Geçtiğimiz hafta içinde, artmotoakademi ekibinde konu ile ilgili büyük bir sevinç vardı.
3 hafta sonra Antalya'ya geldiklerinde, ilk defa Rospa eğitmeni statüsü taşıyan eğitmenlerden Antalya'da eğitim alınmış olacak.
Rospa eğitiminin tamamlanmasi ile ilgili konuda mail grubundan aldiğim Uğur hocanın mektubunu aşağıya taşıyorum. Konudan haberdar olmamız ve alinacak eğitimin içeriği ile ilgili fikir sahibi olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum.
Merhaba Sevgili Dostlar,
Bu maili, sevincimi paylaşmak adına kişisel olarak yazıyorum. Çok ama çok mutluyum

)
Şu an Türkiye de, hem kurum, hem de vermiş olduğu eğitimleriyle zaten sahip olduğu Avrupa standartlarını, dünyaca tanınan ve Avrupa'nın bu konudaki en prestijli kurumlarından biri olan RoSPA 'ya akredite ettirmiş bir Motosiklet Eğitim Okulu var, yani ART MotoAkademi.
Bugün itibari ile (26.02.2010), ART MotoAkademi'nin, kadrosuna kazandırmayı başardığı yeni 6 Diplomalı İleri ve Defansif Sürüş Eğitmeni (RoSPA Advanced Instructor), İlk Yardım Kursu Eğitmeni ve RoSPA Sınavcı (Examiner) larıyla RoSPA ve RoADAR -Türkiye oluşumunu ve akreditasyonunu tamamlamış olduğunu gururla sizlere duyuruyorum.
Bu süreç hiç kolay değildi. Özellikle Eğitmen kadrosu adına, hazırlık aşaması tam tamına 2 ay süren sıkı bir emek ve yoğun çalışma maratonunu kapsadı. Ama %100 başarı ile fire vermeden alnımızın akıyla bu işi başarmak tüm yorgunluğumuzu giderdi:)
Öncelikle;
-Tüm bunların getirisinin tümüyle sizlere ve Türkiye'deki motosiklet camiası adına olacağından lütfen emin olunuz.
-Şu an Türkiye'de bu konuda, tüzel bir kuruluş olarak, bir ilk'i başardığımızın lütfen farkında olunuz...
-Artık, Avrupa'daki en üst seviye Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Testlerinden birinin daha Türkiye'ye geldiğinin (RoSPA Testleri) ve bu testlerin artık bir Türk Examiner tarafından da yapılacağının farkında olunuz..
-Ki bu Türk Examiner'a, RoSPA Testleri için, RoSPA tarafından uluslararası yetki de verildi.... Önümüzdeki Günlerde RoSPA tarafından görevlendirilerek önce Yunanistan'a ve hatta Türkiye'ye yakın diğer ülkelere dahi RoSPA Testleri için gönderilmesi söz konusu..Bunun Türkiye ve Türk Motosiklet Camiasının dışarıdan görünümü adına ne demek olduğunun lütfen farkına varınız...
-Bu işin (Motosiklet Eğitimi) Türkiye'de, en doğru ve uluslararası onaylanmış şekilde yapılması adına, standartların en doğru şekilde belirlenmesi adına, çok ama çok önemli bir adımın daha atıldığının lütfen bilincinde olunuz...
Bizler bunları gerçekleştirmek adına sizlerden güç aldık. Sizlerin desteğiyle yılmadık. Bizler de hep bunun farkında olacağız.. Hedeflerimizi hep büyük tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz.
Türkiye'de yepyeni, farklı bakış açıları getirecek, defansif ağırlıklı eğitim sistem ve metotlarımızla da faydalı farkındalıklar yaratacağımıza inanıyoruz.
Bizleri izlemeye devam ediniz... Daha her şey yeni başladı.
En derin, en içten saygılarımla,
''Good Riding is an ART''
Sevgilerimle,
Uğur ERTEKİN,
RoSPA Examiner
IAM Senior Observer
ADAC/DVR Eğitmeni,
T.C M.E.B. Sürüş Eğitmeni
ART İleri ve Güvenli Sürüş Akademisi - Türkiye
www.artmotoakademi.com******************************************
Ayrica, "eğitime nasıl olsa katılacagim, müsait zamanda listeye adımı eklerim" diyen 3 kişi vardi. Listenin güncel olmasi için bir an önce eklemenizde fayda var.
Başhafleri; Muharrem abi, Önder abi ve Levent kardeşim.