Saolasin Onurcuğum.
Darısı başınıza,
2 yıldır evveline kadar Antalya'da hiç bu tür eğitimi almış sürücü yoktu.
BMW rider akademi ve Honda Motosiklet Eğitim merkezinden eğitim almış sürücü sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyordu.
Bugün ise; gerek IAM-ADAC gerek ise ROSPA standartlarında eğitim almış 50 den fazla sürücü ile beraberiz.
Bu büyük bir aşamadır. Ayrıca, geçtiğimiz iki yıl boyunca insanlari eğitim almalari konusunda ikna etmeye çalışıyor ve eğitim alabilmek için gereken minimum sayıya ulaşmaya çalışıyorduk. Son iki eğitimde ise, ilk defa "kontenjan doldu, yerimiz kalmadi" demek zorunda kaldik. Bu bizi hem üzdü, hem sevindirdi. Sevindik çünkü, eğitime olan ilgi katlanarak büyüyor. Eğer bir yerlerde, bir sürücü, aldığı bu eğitim sayesinde, bir beladan, bir kazadan bir şekilde kurtulabiliyor, uzak durabiliyor ise, ben amacıma ulaşmışım demektir. Zaten şimdiye kadar olan geri bildirimler cok olumlu. Aldığı egitimi begenmeyen, eğitim için yaptıgı masrafa pişman olan sürücü ile karsilasmadim.
Benim ne not aldigim, ne sıfat taşıdığımdan çok, beraber geldiğimiz nokta önemli. 2 yıl evvel klübe de faydası olsun diye başlattığımız bu etkinliğin bugün gelinen noktaya ulaşmasında başta Dr. İbrahim ERKAL olmak üzere, Eski klup başkanlarımız Hamdi ve Adnan Abiler, başkanımız Muharrem Abi bize çok destek oldular. Günalp Abi ve Can Abi de ne zaman yardım istediysek hep bize destek verdiler. Tüm klüp üyelerimizin de desteği ile, güzel bir noktaya ulaştık.
Eğitime devam, eğitim şart.
Üstelik motosiklet eğitimi hayati öneme sahip.
Çalışmalarımız devam edecek, lütfen sizlerin de destegi devam etsin.
Bilmeyenler için, geçtiğimiz hafta sonu aldiğimiz egitimde, günün 16nci gözlemci sürüşü esnasında, benzin pompasına 5 merte kala, benzinliğin içerisinde benim benzinim bitti. Bir gün evvel 50 liralik alip, Kemerden Antalya'ya dönmüştüm. Sabah da Antalya'dan Kemer'e gidip, bütün gün de gözlemli sürüş yapınca, günün son gözlem olan 16nci sürüş sonunda benzinim sifira düştü ve motor stop ettikten sonra çalışmadı. 5 metre iterek götürüp benzin aldim. 21,78 litre (3,79 lira litresi, 78 Lira 79 kuruşluk) benzin aldi. Yan sehpa üzerinde iken aldiğim benzinden sonra, motoru dik duruma getirseydim belki yarim litre daha alirdi ama, tekrar yan sehpaya aldigimda, bu yarim litreyi tahliye hattından yere boşaltırdı.
Daha sonradan benzini sonuna kadar bitirmenin iyi bir fikir olmadigi konusunda bir cok fikir duydum. Siz siz olun, benzin azaldiğinda yanan ikazi (kırmızı lamba veya motorunuzun markasına göre farklı bir ikaz) aldiğinizda, gecikmeden benzininizi alın.