Sevgili arkadaşlar hepinizin yazılarınızı okudum.
Karışmayayım dedim ama depreşti bir kere ne olur kusura bakmayın.
Sevgili Murat 4 senedir Vespa kullandığını yazmışsın.
4 sene mutlaka sana trafikde motosiklet kullanmanın inceliklerini öğretmiştir.Motosikletle Antalya trafiğinde nelere nasıl dikkat edileceğini az buz bilenlerden olduğunu kabul ediyorum.
Senden cevaplamanı istediğim bir iki soru var ki,senin için yazı yazan arkadaşlarım bu vereceğin cevaplardan sonra sana daha gerçekçi önerilerde bulunurlar tahmin ediyorum.
1- Vespa yı şehir içinde ne amaçla kullanıyordun?Almak istediğin motoru hangi amaçla kullanacaksın.
2- Vespa otomatik vitesli bir hafif bir scooter motordur.Almayı düşündüğün motorlar vitesli ve Dl sadece 240 kg civarında bir motordur.
3- Vespa yı midilli atı olarak görürsek;Dl ve XT vespaya göre vahşi bir ingiliz atıdır.Yani Vespa ya göre çok yüksek makinalardır.
4- Boyunuzun yüksekliği ve bacak uzunluğunuz vespa için hiç önemli değildir.Ancak bir Dl ve Xt için bunlar çok önemli faktörlerdir.
5- Motorculukda bilinen ve söylenen bir kural vardır.Motora bindiğinde ayaklarının tabanı yer basmıyorsa,o motor senin değildir.
6-Sen böyle bir motoru öyle veya böyle kullanırtsın ama en kısa zaman motoru bir şekilde yatırırsın,sakatlık olur,motor hasar görür.
7-Dl veya Xt yerine daha sakin,daha rahat ve emniyetle bineceğin 250 cc bir vitesli motoru düşünmezmisin.
8-Böylece hem vitesli motor deneyimin pekişir,hemde Vespadan daha bir ağır motorla ilerde alacağın 650 cc bir motora tecrübe kazanmış,kaza ve sakatlık riskini azaltmış olarak kendini hazırlamış olursun.
Ne dersiniz arkadaşlar?