Gönderen Konu: SUZUKİ VSTROM MU YAMAHA XT660 X Mİ?  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı okdedik

• M. Onur Kuru
  • YK
  • **
Ynt: SUZUKİ VSTROM MU YAMAHA XT660 X Mİ?
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2010, 18:18:41 »
Onur Bey bilgiler için teşekkürler.

Merak ettiğim konu daha önceki cevaplarımda da bulabileceğiniz motorsiklet konusunda. İkinci el vstrom ne gibi sorunlar yaratabilir?
Benim tek sorunum yakıt  ;D ,bir de benzini bitmese meredin gerçi şimdilerde kulanmaya kullanmaya baya bir tasarrufa geçtim  :D çok şükür benim Vstromda hiçbir sorun olmadı ,1 seneden beri kullanıyorum benden daha uzun kullananlarda sorun varsa biz de bilelim  :)
555-2668656 A Rh (+)
Suzuki Vstrom DL 650

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • YK
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2010, 19:57:49 »
V-Strom kullaniyorum, bugun alacak olsam yine V-strom alirdim.
XT660 'i begeniyorum, ancak V-Strom'un rakibi olamaz.

Diğer hususlar benden önce açıklanmış, şehir içi kullanımına bir ilave yapmak isterim,
Bakkala ekmek almaya bile DL-650 ile gidiyorum. Otomobili tamamen eşime biraktim. Her yere motor ile gidiyorum. Eşim memnun, ben memnun.

Şehir içinde insanlar kocaman arabalarını kullanabiliyor ise, DL-650 haydi haydi kullanılır, gayet de pratik, neticede bir motosiklet, hem de en iyilerinden birisi.

« Son Düzenleme: Nisan 17, 2010, 00:15:32 Gönderen: Afterburner »
:)

Çevrimdışı metemet

• mehmet yagci
  • Üye
  • *
« Yanıtla #17 : Nisan 16, 2010, 21:04:03 »
Bende xt 660 hakkında tecrübemden bahsedetim 660 mış adamı yoruyor titreşim fazla artcı olmak hiç istemem   :uzgunel: 160km yol gittim artcı olarak tam bir çile akaryakıt makul fazla yakmaz ama degmez bence  v strom hakkında bir bilgim yok

Orhan abimede katılıyorum ayagın yere değmesi önemli deyil :alkis2:
05356224518
A Rh + (poz)
mondial 110ft/ 150ut yamaha xt 350

Çevrimdışı muharremkeser

• Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2010, 23:28:59 »
XT 660 daha çok arazi amaçlı üretilmiş bir motosiklet.,eğer dağda çok gezerim dersen titreşimli olmasına rağmen değim yerindeyse azgın at gibi müthiş bir tork ve güç var.Tek sorunu artçı çok rahatsız seyahat imkanı veriyor.
DL 650 ye gelince endurodan çok touring yapıya sahip eğer yolda ve daha çok asfaltta gideceksen yakıt ve rahatlık anlamında mükemmel bir motosiklet.Artçıya  çok rahat ve ergonomik seyahat sunuyor.
   Yani bu iki motosiklet arasında tercih yapılacaksa öncelikle nerede ve nasıl kullanacağına karar vermek kalıyor....
BMW R1200 GS   
 Model:2008   
 Renk:Gri-Siyah 
 Plaka:07 AJN 72

Çevrimdışı akınergin

• akın ergin
  • Üye
  • *
« Yanıtla #19 : Nisan 17, 2010, 02:38:49 »
yorumlara kesinlikle katılıyorum .
asfaltta gidilecekse dl .arazi olacaksa xt.ama ikiside olsun derseniz :
1- f 650 gs
2-kle 500
xt hariç hepsi daha önce motorlarım oldu .
05314591024
A Rh + (poz)
bmw ,f 650 gs

Çevrimiçi YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
  • 2003 Aprilia Pegaso 650i
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2010, 10:33:07 »
Sevgili Muharrem Başkanım,

Bu kural var.Ve bu motorcuların azami emniyeti için önerilmektedir.
Bir motoru ayak tabanların tam olarak yere bastığında mı daha iyi dengelersin?
Kaldı ki sen eski chooper cusun, kullandın iyi biliyorsun.
Yoksa yüksek bir motorda;sadece ayak parmaklarınla mı  yere bastığında mı motorun ağırlığını taşıyıp daha iyi dengeleyebilirisin?
Durduğunda ağırlığını taşıyamazsan ve dengeleyemezsen mutlaka o motoru yatırırsın.
Kulübümüzde ve çevremde sırf bu nedenle bu konuda tecrübe sahibi olmuş arkadaşlarımız var.
Ancak bu bir kabiliyet ve tecrübe meseleside olabilir.
Bu nedenle bu kuralı sen tanımıyor olabilirsin.
Ama genel de motorcuların emniyetle motora binmesi için;Bilinen,söylenilen ve önerilenlerden biri de "Ayaklarınla yere tam basmadığın motor senin değildir"....
Allah herkesi istenmeyen kazalardan belalardan korusun,güzel-zevkli sürüşler versin.

Sevgilerimle
Haşim Arıkan Axa Sigorta Antalya acentesi
Cep : 0533-5534202 Tel : 0242-3169700
Fax  : 0242-3169703
Adres:Yeşilbahçe Mh.Çınarlı Cd.39/B
Msn  : axasigortahasim@hotmail.com

Çevrimiçi extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2010, 10:53:48 »
XT 660 X demişsin de X modeline sakın yanaşma derim R modelinini hem alırken hemde satarken zorluk çekmezsin,ben 3 yıl xt660R kullandım bana göre müthiş bir motor hem asfaltta hem dağda kullanmaktan her zaman zevk aldım,sadece artçılı ve uzun yolda biraz sıkıntılı oda günlük 250 km yi geçmezsen rahat,motor performansı ve torku acayip onu demeye gerek yok,DL 650 sadece 2 kez kullandım rahat ve seri bir motor asfaltta kullanacaksan alabilirsin hımm tabiki toprak yolda da kullanabilirsinde xt660R kadar rahat kullanamazsın.
BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • Üye
  • *
  • Pozitif OL...
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2010, 11:10:51 »
walla ayaklarımın ucuyla motor kullanıyorum gs imde benim gsim...
kabiliyet işi demek ki  8)
bu sorulan iki motorunda ayrıntılı acıklamaları zaten yapıldı..kullanım alanları farklı zaten...konfor icin ki benimde önerim suzuki vstrom ki vstorumu biz ne daglarda gördük  :tamam2:
« Son Düzenleme: Nisan 17, 2010, 11:13:11 Gönderen: Azelia »
BMW F650 GS '02
Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin!

Çevrimiçi YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2010, 11:29:39 »
..
5- Motorculukda bilinen ve söylenen bir kural vardır.Motora bindiğinde ayaklarının tabanı yer basmıyorsa,o motor senin değildir.
..
Ne dersiniz arkadaşlar?

Bu kurala kesinlikle katılmıyorum  ;)

Herkese REŞAT ARBAŞ namı diğer "DONALD DUCK" ' ın Motosiklet Teorisi adlı kitabında MOTOSİKLET SEÇİMİ ni okumasını tavsiye ederim.
Kitabı bulamayanlar,

http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm 

bu linke girip okuyabilirler.

Kitabın "Motosiklete Giriş" bölümünde,hangi motorun sizin motorunuz olmaya aday olduğunu bakınız nasıl tarif edip anlatıyor;

"..Bindiniz…her iki ayaginizin tabani yere tam basiyormu? Basmiyorsa aynen inin…Basiyorsa iyi…(simdi motorun vitesi bosta olsun-tabii ki motor calismiyor) ayaklarinizin topugunu yerden kaldirmadan dizlerinizi acarak (yerden guc alip dizlerle iterek) motoru yavasca geriye itin. Bacaklariniz dumduz ileri uzanmis, ayak topuklariniz yerde olsun. Simdi yine dizlerinizi kirarak motoru one cekip baslangic pozisyonuna gelin. Bu hareketi dort bes defa tekrarlayin…kollarinizdan guc almadan, ikinip sIkilmadan rahatca yapabiliyorsaniz mesele yok. Boyu size uygun ve yeterince hafif demektir. Birden fazla motor varsa hepsinde deneyin, hengisinde en kolay yapabiliyorsaniz o sizin motorunuz olmaya aday adayidir..:)

İster V strom ister XT ne olursa olsun;Bu kurala uyup motosiklet seçmek,her halde en mantıklısıdır diye düşünüyorum.

Sizler ne dersiniz

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2010, 13:54:10 »
..
5- Motorculukda bilinen ve söylenen bir kural vardır.Motora bindiğinde ayaklarının tabanı yer basmıyorsa,o motor senin değildir.
..
Ne dersiniz arkadaşlar?

Bu kurala kesinlikle katılmıyorum  ;)

Herkese REŞAT ARBAŞ namı diğer "DONALD DUCK" ' ın Motosiklet Teorisi adlı kitabında MOTOSİKLET SEÇİMİ ni okumasını tavsiye ederim.
Kitabı bulamayanlar,

http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm 

bu linke girip okuyabilirler.

Kitabın "Motosiklete Giriş" bölümünde,hangi motorun sizin motorunuz olmaya aday olduğunu bakınız nasıl tarif edip anlatıyor;

"..Bindiniz…her iki ayaginizin tabani yere tam basiyormu? Basmiyorsa aynen inin…Basiyorsa iyi…(simdi motorun vitesi bosta olsun-tabii ki motor calismiyor) ayaklarinizin topugunu yerden kaldirmadan dizlerinizi acarak (yerden guc alip dizlerle iterek) motoru yavasca geriye itin. Bacaklariniz dumduz ileri uzanmis, ayak topuklariniz yerde olsun. Simdi yine dizlerinizi kirarak motoru one cekip baslangic pozisyonuna gelin. Bu hareketi dort bes defa tekrarlayin…kollarinizdan guc almadan, ikinip sIkilmadan rahatca yapabiliyorsaniz mesele yok. Boyu size uygun ve yeterince hafif demektir. Birden fazla motor varsa hepsinde deneyin, hengisinde en kolay yapabiliyorsaniz o sizin motorunuz olmaya aday adayidir..:)

İster V strom ister XT ne olursa olsun;Bu kurala uyup motosiklet seçmek,her halde en mantıklısıdır diye düşünüyorum.

Sizler ne dersiniz

Abi Sayın Reşat Erbaş böyle diyor diye bu işin kuralı bu mu oluyor.'her iki ayaginizin tabani yere tam basiyormu? Basmiyorsa aynen inin…' Bu cümle sadece tavsiye niteliğinde olabilir,DD böyle söylüyor diye kural olamaz..

0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı alper

• mustafa alper karakas
  • Üye
  • *
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2010, 14:42:48 »
Sevgili dostlar
Benim hiç bir motosiklette ayaklarım yere değmiyor  :motorcu: :islik:
Suzuki VZ 800  - Yamaha R6 - Yamaha XVS 1900 - Honda 600 RR - Suzuki DL 650 - Honda 1100 XX -
Yamaha XJ 6 - GSX-R 1300 Hayabusa  2009

BMW 1200 GS - 2005 - 07 EJC 71

Çevrimiçi YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2010, 14:53:26 »
Reşat ın kitabında yazdığı ve anlattığı kendisine matuf bir kural değil ki.
Dünya ca kabul görmüş bir  kural.(Hadi buna kural demeyelim de ÖNERİ) diyelim.
Öğretmenler ders anlatır,dersi dinleyen notunu alır sınıf geçer.
Dersini alamayan da ya ikmale kalır ya da sınıfda kalır.
İster tam basın-ister parmak uçlarınızla basın....
Nasıl basarsanız basın..
Dengenizi sağlayında...
Yeterki YAN BASMAYIN :-* :-* :-* :-* :-*
Kazasız iyi sürüşler dileğimle.

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2010, 15:35:52 »
Reşat ın kitabında yazdığı ve anlattığı kendisine matuf bir kural değil ki.
Dünya ca kabul görmüş bir  kural.(Hadi buna kural demeyelim de ÖNERİ) diyelim.
Öğretmenler ders anlatır,dersi dinleyen notunu alır sınıf geçer.
Dersini alamayan da ya ikmale kalır ya da sınıfda kalır.
İster tam basın-ister parmak uçlarınızla basın....
Nasıl basarsanız basın..
Dengenizi sağlayında...
Yeterki YAN BASMAYIN :-* :-* :-* :-* :-*
Kazasız iyi sürüşler dileğimle.

Abi seni seviyorum  :-*  :-*
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı muharremkeser

• Üye
  • *
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2010, 15:52:43 »
Sevgili Muharrem Başkanım,

Bu kural var.Ve bu motorcuların azami emniyeti için önerilmektedir.
Bir motoru ayak tabanların tam olarak yere bastığında mı daha iyi dengelersin?
Kaldı ki sen eski chooper cusun, kullandın iyi biliyorsun.
Yoksa yüksek bir motorda;sadece ayak parmaklarınla mı  yere bastığında mı motorun ağırlığını taşıyıp daha iyi dengeleyebilirisin?
Durduğunda ağırlığını taşıyamazsan ve dengeleyemezsen mutlaka o motoru yatırırsın.
Kulübümüzde ve çevremde sırf bu nedenle bu konuda tecrübe sahibi olmuş arkadaşlarımız var.
Ancak bu bir kabiliyet ve tecrübe meseleside olabilir.
Bu nedenle bu kuralı sen tanımıyor olabilirsin.
Ama genel de motorcuların emniyetle motora binmesi için;Bilinen,söylenilen ve önerilenlerden biri de "Ayaklarınla yere tam basmadığın motor senin değildir"....
Allah herkesi istenmeyen kazalardan belalardan korusun,güzel-zevkli sürüşler versin.

Sevgilerimle

Sevgili Haşim abi....
Her şeyden önce ben bu yazıya cevap verirken genel olarak insan ölçülerinde verdiğim bir cevaptı.Ben hiç kimsenin boyuna göre verdiğim bir cevapdeğil yani.Dikkat ederseniz  yazdığım cevapta kişilerin boyuna göre değil motosikletlerin özelliğine göre bir yazıydı..Kaldı ki evet ben uzun yıllar motosiklet kullandım bunların arasında hemne hemen her katagoride motosikletim oldu ve hepsinede çok rahatlıklıkla bindim.Chopper meselesi hep binmek ve denemek istediğim bir tarzdı ve severekte bindim.Bence buradaki konu sizin tartışmaya açtığınız konuyla hiç alakası olamayan bir durum ,kimse benim boyum şu kadar ben ne gibi bir motosiklet kullanabilirim sorusu yok.,sadece sorulan soru XT 660 ile Vstrom DL 650 arasındaki kıyaslamayı yapmaktı...
Sevgilerimle....
BMW R1200 GS   
 Model:2008   
 Renk:Gri-Siyah 
 Plaka:07 AJN 72

Çevrimdışı akınergin

• akın ergin
  • Üye
  • *
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2010, 15:34:11 »
Acaba ,
DEKAN (Murat TÜRKER) motosiklet aldınız mı?
 :dusunceli:
05314591024
A Rh + (poz)
bmw ,f 650 gs