Abiler DD, bu tavsiyeyi motosiklete yeni başlayanlar için veriyor. Zaten Haşim abi'nin alıntısı da 'Motosiklete Giris' başlıklı bir yazısından alıntı.
Yeni başlayanlar için çok önemli bir tavsiye. Bu tavsiyeye uyulduğunda gelişim süreci daha hızlı oluyor. Ben de kendi gelişim sürecimde bu tavsiyeye uydum ve motosiklete ybr125 ile başladım. Sonrasında scarver'a bindim. Her ikisinde de ayaklarım yere tam basıyordu. Bu sayede R1200GS yüksek selesine rağmen beni hiç huzursuz etmedi.
Eğitimi de gözardı etmemek lazım. Motosikletin tek ayakla kullanıldığını eğitim almasaydım nereden bilecektim. Gerçi DD bunu da yazmış ama öğrenmek sadece okumakla olmuyor..
Yeterli sürüş tecrübesi olan, motosiklet hakimiyeti gelişmiş olanlar için motosikletin yüksek olmasının, her iki ayağın yere tam basmasının hiç bir ehemmiyeti yok.
Her iki ayağınızın yere tam bastığı bir motosiklet kullanıyor olsanız bile dururken her iki ayağınızı da yere indiriyorsanız, yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu sadece skuter sürüş tekniği için doğru kabul edilebilir. Motosikletler için doğru değildir. Doğrusu sağ ayak pegde, arka fren üzerinde, debriyaj çekili, ön fren çekili, bakış karşıda , vites 1'de olmalıdır.
Aksi halde dururken her iki ayağınızı da indirmeye alıştıysanız, mutlaka bir gün bu alışkanlığınızdan dolayı DÜŞERSİNİZ..........