Evet bu balık işini seven birçok arkadaş var gibi gözüküyor.Bende bir av maceramı sizlerle paylaşmak istedim.12.ayda Gazipaşada gerçekleşen bir av.Umarım beğenirsiniz.Buyrun o zaman.
Balık avına uzun zamandır ara vermiştim.Bir önceki balık ziyafetinden sonra, bu hafta da motoru dinlendirip balığa gittim.Herhalde bu gidişle alışkanlık yapacak.

Cumartesi yemler hazırlandı.

Ekip gece 02:00 de hazır.Foto iyi değil özür.

Trafik kontrolu nedeniyle duruyoruz ve ben hemen bir resim patlatıyorum.

Sabah 5:30 gibi tekneciyle limanda buluşuyoruz.Aman allahım tekne bir türlü çalışmıyor.Yarım saat kadar uğraşıyoruz.Arabadan akü söküyoruz yine olmuyor.O kadar yol gel tekne çalışmasın,bizim balık sevdamız yatacak gibi gözüküyor.Herkes birbirinin yüzüne bakıyor.
-Veli Kaptan ne yapacağız şimdi ?
-Valla ilk defa yapıyor,hiç böyle yapmazdı.Motor zaten tekneye ufak geliyor,ne zamandır değiştireyim diyordum.Değiştireceğim anasını sattığımın.
-Ne olacak şimdi?
-Bacanağı arayayım o götürsün sizi .
-Götürür mü?
-İşi yoksa ,dur ben bir arayayım.
Arıyor (saat 06:00 inşallah küfür edip kapatmaz) ve tamam bizi götürecek.Hepimiz çocuk gibi seviniyoruz.
-Kaptan bu senin bacanak nasıl biri,kafa dengi mi?
-Evet iyidir,yanınızda bira var mı?
(Kendimize göre almıştık,adam kendi birasını neden getirmez ki.Gerçi sabahın köründe nerden alacak.Adamı sıcak yatağından biz kaldırdık.Geldiğine dua edelim.Bir bira vereceğiz artık)
-Evet bir iki tane var,fazla yok.
-İyi o zaman.
-

(iyi mi ne iyisi 5-10 demedik ki 1-2 demiştik.Adama bak iyi diyor.Açık market olsa Kaptana 3-4 tane alalım,açık yer yok ki)

Bu esnada ben bir taraftan foto çekmeye devam ediyorum.Bir taraftan da malzemeleri Remzi Kaptanın tekneye aktarıyoruz.
Remzi kaptan 20 dk.kadar sonra geliyor.Hemen yola çıkıyoruz.
-Kaptan ne tarafa gidelim?
-Valla benim için farketmez,nereye isterseniz oraya gideriz.
-Geçen hafta bizim gittiğimiz yer iyiydi.İstersen oraya gidelim.
-Olur,orda balık çıkmazsa başka yere bakarız.
Kaptana bak be şeker gibi adam,ağzından bal damlıyor. Anlaşıldı. Kaptan iyi,bizim kafadan

(biraları eşit paylaşacağız,sevdim ben bu adamı)

Rota av yeri
Şimdi ben biraz susayım,manzaranın keyfini hep beraber çıkaralım.

Yavaş yavaş güneş doğmaya başladı

Ortalık aydınlandı artık

Hava soğuk ama benim motor montum işe yarıyor.(Deri takımı giysem daha iyi mi olurdu acaba?-Yok canım saçmalama).

Bir teknede 2 Orhan olmaz ama,neyse bugünlük olsun.Adaşım-Orhan.

Sol tarafta Remzi Kaptan,sağ tarafta Mümin Usta(torunu balıkçı dede diyor)

Kendisine başka bir sürpriz yapacaktım ama son anda gözlerini açtı.Aslında uyuyordu-Hakan.

Yakışıklı çocuk vesselam,kuaförden çıkmıyor ki.Kuaförümüz-Ali.

Tiryakiler burda bile boş durmuyor
Geçen hafta avlandığımız yerde 1 tane balık yoktu,şaşırdık.
Başka yerler denedik.Balık bazen yedi bazen yemedi.Bazen birkaç yerde balık aradık.
Bu gün pek neşeli değildi.
Akşamleyin geçen haftaki yere yakın bir noktada avlanan bir tekne vardı.Bizde yakınına durduk.5-10 dakika sonra balık vurmaya başladı,aynı zamanda havada kararmaya başlıyordu.Hava kararmadan bayağı balık aldık.Daha doğrusu benim tarafta bulunan 4 kişi balık yakalarken teknenin diğer tarafındaki arkadaşlar çok az yakalıyordu.
Bu balık işine şaşırmamak mümkün değil.
Rastgele diye boşa denmiyor.Bunu bir defa daha anladık.
Av bitti,gelelim günün hasılatına

Ali ve amcaoğlu Orhan 50 adet

Mümin Usta 23-24 adet
Şoförümüz Hakan daha çok yorulduğu için resim faslını beklemeden gitti.Onun balıklarda yaklaşık bu sayılarda.Ona hak veriyorum.Geçen hafta arabayı ben kullandım,bilhassa dönüşte millet yatarken siz araç kullanıyorsunuz.

Usta balıkçı yani bu ben oluyorum

50 tane yaklaşık 6 kg.

Babasının tuttuğu balıkları inceliyor.

Temizleme işi tamam

Mercanlar ortalama bu şekilde

Tek olunca özel oluyor

İşte,yorucu ve bir o kadarda güzel bir günün finali.
Gece saat 01:45 de başlayıp akşam saat 20:00 de biten bir av macerası.