Motosikletçilerin ve özellikle MX'cuların boyunlarını düşme anında korumak için yapılmış bir boyunluk.. Bu resimdeki prototipi KTM fabrika takımı kullanıp test etmeye başlamış bile..

yukardaki alinti baska bir forumdan arkadasimiz "Hepdurgunsu" ya aittir.
Iste bu KTM nin de imal edip denemelerine giristigi "oyuncak" artik gittikce populer olmaya basladi arkadaslar. Yeni Paris-Dakar yaris sartnamesinde yer verildi... Simdilik takmak mecburi degil (cunku gec kaldilar akil etmekte) ama "siddetle" tavsiye ediyorlar.
Tavsiye edilen marka "Leatt Brace neck protector" diye geciyor.
web adresi:
http://www.leatt-brace.com/ bir bakin. Ben siteden aldigim bir iki resmi ekleyecegim. Oldukca faydali bir ekipmana benziyor. Hele boyun zedelenmelerinden dolayi skat kalan veya hayatini kaybeden onca yoldasimizdan sonra gercekten ustunde dusunmeye ve yatirim yapmaya deger bence. Ozellikle yarislara katilanlarin onemle ustunde durmasi gerek.

Iddiaya gore bu karbon lifleri/plastik yapidaki basit aparat kafanin ani on-arka ve/veya yanlara hareketini onleyerek - darbe enerjisini sonumleyerek ciddi hasar almamizi onluyor.
Akadaşlar diğer motosiklet sitelerinde gezinirken duyduğum ama görmediğim boyunlukla ilgili bir aparat varmış araştırınca www.gurbetmotorculari.com adresinden bnu buldum paylaşmak istedim .