Gönderen Konu: zikzak  (Okunma sayısı 1115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
zikzak
« : Nisan 03, 2007, 11:37:39 »
Böyle bir konu açılmadı herhalde.Yolda bazılarımız zikzak yaparak gidiyor.Lastiği ısıtmak için diye söylenir.Doğru mu?

-Zikzaklar çizerek gitmek lastikleri ısıtmaz, lastiğin yüzeyini temizler. Lastiği ısıtmanın en iyi yolu düz bir çizgide sertçe hızlanma ve frenleme yapmaktır. Martin Fitz-Gibson, Bike yazarı.
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı extrailt

• Arif BOZDAĞ
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2007, 11:42:38 »
yola yeni cıktıgında yavaş gidersen zaten belli bi kilometre sonra lastik ısınıyor yeni lastik alırsanda asfaltta  sert bi pati yeter
BİLDİĞİNİZ GİBİ 2 TEKER BİRŞEY İŞTE.... :)

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
  • kafanıza kasktan başka birşey takmayın :))
zikzak
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2007, 16:06:17 »

hep savunduğum bırkonu lastığın ısınması bu konuda nekadarda profösyenel olmasamda ,
sürüş esnasında soğuk lastıkle ısınan lastığın arasındakı yoltutuşu fark ediyorum .
    ben motosıklet yolculuğu yapmadan önce bıraz yol yaptıktan sonra (lastıklerın ısıttıntan sonra )daha rahat ve güvenli oldunu düşünüyorum    şuanda kullandığım lastıkler pırelli ve soğukken yoltutuşu çok zayıf ,
           bu konuda düşüncem bu teşekkür ederim
kenan sofuoğlu

Engin SOYERDEM

• Ziyaretçi
zikzak
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2007, 16:25:36 »
Bence en iyi ve en kaliteli motosiklet lastiklerinden birisi de CONTINENTAL'dir.
Herkese tavsiye ederim.
İsteyen olursa MAHMUT AYDIN'la irtibat kurması yeterlidir.
0242 316 76 01.
SAYGILARIMLA.
Engin SOYERDEM. 

GokhanD

• Ziyaretçi
zikzak
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2007, 20:16:41 »
Değerli dostlar; çok hoş ve çok önemli bir noktaya parmak basmışsınız.

Lastiklerin ısınması konusu günlük hayatta herhalde yarış pistleri dışında bir tek motosiklette elzem bir durum. Elbette arabada da önemli bir payı var ama hepi topu iki lastiği olan ve bu iki lastiğininde asfalta değen yüzeyi toplamda bir sigara paketi kadar olan bir araçta daha da önem teşkil ediyor.

Birkaç küçük bilgi eklemek istiyorum izninizle...

Bildiğiniz gibi lastik tutuşu motosikletin yol üzerinde ki yegane bütünlüğünü sağlayan tek konu. Bunun için doğru tazelikte, doğru diş kalınlığına sahip, doğru zemin ve hava koşulu için takılı olan lastiklerimiz için marşa bastığınızda güvenli sürüş için geriye kalan tek konu ısınmaları oluyor.

Birçok firmanın birçok lastiği var. Hemen hepsininde birbirinden üstün yanları olduğu gibi negatif yönleride var elbette. Bir lastik eksperi değilim ancak güvenli sürüş deyince hepimizin birçok konuda en azından biraz bilgi sahibi olması gerekiyor...

Her lastiğin eshafına göre ısınma süresi oldukça farklı. Örneğin Metzeler Tourance çok çabuk ısınırken, Michelin Anakee daha uzun sürede ısınıyor. Elbette burada en önemli faktör motorumuz. Ağırlığı, lastik ebatlarıda bu ısınma katsayısını etkiliyor. Ancak birçok fabrika artık web siteleri üzerinden bu bilgileri son kullanıcılara aktarıyor. Hatta oldukçateknik bilgilerde mevcut. Örneğin motosiklet lastikleri ortalama 1.5 G basınca göre yapılıyor. Hemen bir karşılaştırma ile bunun ne demek olduğunu anlayabiliriz. Dünya üzerinde en yüksek G basıncı kat sayısı F1 arabalarının lastiklerin. 3G. Normal arabalarda ise bu rakam 1G'lere yakın. G katsayısını kabaca sürtünme katsayısı olarak ifade edebiliri.

Şimdi bu noktada dikkat etmemiz gerekenler ;

- motorumuzun ağırlığı
- lastik ebatlarımız
- kullandığımız lastiklerin özellikleri ( slikmi, enduromu, touringmi, asfaltmı, toprakmı, karışıkmı ? )
- bu lastiğin ısınma süresi ( hem fabrika verisi olarak hemde kullandığınızda verdiği his olarak )
- yapacağınız yolun karakteristiği ve kullanım stiliniz
- hava durumu

Lastiğinizi zikzak çizerek ısıtmak biraz ütopik bir düşünce. Yanlış değil ama çok uzun zaman alacak bir eylem. Diğer yandan yeni lastik aldığınızda en az 100-150 kilometre çok dikkatli gitmeniz gerekiyor. Sebebi ise yeni aldığınız lastikler üzerinde özel bir kayganlaştırıcı tabakanın olması. LAstiğin kalıptan rahat çıkmasını sağlayan bu solüsyon lastiği aldığımızda üzerinde oluyor ve özellikle ıslak zeminlerde tam bir yağ etkisi yaratıyor. Bu nedenle lastiğinizin tüm yüzeylerinden bu tabakanın gitmesi için 100-150 km'lik bir kullanım gerekli.

Ancak siz lastiğinizden hemen performans almak istiyorsanız o zaman elinize bir su zımparası alıp üşünmeden lastiğinizin her dişini ve yüzeyini zımparalayınız. Yukarıda bahsi geçen sert pati sadece o yüzeydeki tabakayı götürecektir.

Çok uzun yazdım özür dilerim sorular ve yorumlar olursa devam ederim...

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
zikzak
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2007, 11:08:57 »
Agalar bendeniz bu konularda hep cahil kaldığım için fikir beyan edemiyeceğim. Zaten üstadlar gerekli bilgileri vermişler. Ancak naçizane ufacıcık bir konuyu belki yararı olur düşüncesiyle aktarayım.
Bildiğiniz gibi kayaklar belirli bir süre kullanıldığında, kar içindeki yabancı cisimlere sürtünmesi sonucunda çizilirler. Ben de bir kayak hocasına bunun ne kadar zararı olduğunu sormuştum. "Olimpiyatlarda yarışmadığına göre, senin için farketmez" diye cevap vermişti.
Ben motoruma binerim, gezerim. Yarış yapmam
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2007, 17:16:01 »
Agalar bendeniz bu konularda hep cahil kaldığım için fikir beyan edemiyeceğim. .
...
Ben motoruma binerim, gezerim. Yarış yapmam

Başkanım etme eyleme,güvenli sürüş için lastiğin ısınması önemli bir konu.Sizinde bu konuda düşünceleriniz olması lazım.

Bizlerde yarış yapmıyoruz,amacımız gezmek görmek.Lütfen başkan olarak sizin tabirinizle birşeylerde siz şeettiriverin  :)
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2007, 22:52:26 »
Orhan arkadaşım geçenlerde dolaşırken bir arkadaşa rasladım. Ulen ne edeysun burda dedum oda lastimi ısıteyrum yola çıkeyrum da  ;D dedi ne dersiniz böylemi ısıtılıyor lastik :misir:

05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2007, 00:53:29 »

Birisi bendenmı bahsetti
haaa biraz fazla ısıtmışım acemilikya yanmış lastıkler dıbi dutmadan kurtardık , işin latıfesi tabıkı.
    yücel sanki içimde bır hıs var fırçayı yedik galiba . :sopa2:
kimdenmi  ismini veremem ama bmw lt si var sarı nalon kask kullanıyor  sen anladın onu .
kenan sofuoğlu

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2007, 09:54:42 »
Dur bakalım ben bir  tahmin edeyim Kenan ne yapmış,neden yapmış.Sizce hangi şık doğru? Bence c şıkkı.

a-Lastikler eskidiği için değiştirmeden bi şov yapayım demiş.

b-Lastikler yeni olduğu için üzerindeki kaygan maddeyi atmış.

c-Yola çıkmadan lastikleri güzelce bir ısıtayım derken,gaz kolu takılı kalmış.

d-Lastik yakmasını bilmeyenlere usta gözüyle bakılmıyor diye böyle bir iş yapmış.

e-Yücele artistik bir poz vereyim demiş,ama Yücelin bunu yayınlayacağını hesap etmemiş  :D
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
zikzak
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2007, 10:53:34 »
Kenan. Sanırım sen benim sabır ve tahammül sınırlarımı denemek istiyorsun. Yoksa bu kadar rica etmeme, uyarmama ve ikaz etmeme rağmen sitenin genel havasını bozacak davranışlar içinde olmazdın. Unutma eğer bir yerde buluşacaksak bu senin tarzında olmayacak. Toplantılarda ve gezilerdeki kişiliğin ile klavye başındaki kişiliğin arasında çok ciddi bir fark görüyorum. Bir şeyler ispat etmek mi amacın, yoksa ortamı sulandırmak mı henüz anlamış değilim ama inan bana sadece bu video için değil aynı zamanda diğer konularla da ilgili olarak başkalarını da idare etmekten yoruldum. Bu iş burada bitsin
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2007, 13:36:31 »
 :misir: :misir: :misir: :misir: :dusunceli:
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Çevrimdışı kenan

• Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2007, 13:40:44 »

Sayın başkanım
 (Bu iş burada bitsin ) demekle ne yı kastettınızı anlamadım açarsanız sevinirim ,
ayrıca istenmıyorsamda bılmeyı isterim buda benim doğal hakkım olduğu düşüncesindeyım ,
   haklısınız bunca işin arasında yorulduğunuz doğru vede bırcok konuda düşüncelerin kesişmediğide doğru ,
      evet kılavye başıda kı kişilik farlıdır buna katılıyorum,gercekle bır olmasına imkanyok ,sonuçta sanal ortam bana göre ,
  fıkırler düşünceler uyuşmaya bılır  ama gercekler vardır unutulmaması gereken ,gelenek görenek ,
saygı ve eminimki hayatım boyunca vede burdaki oluşumda kımseye bır saygısızlık etmedim etmemde ,
    ayrıca neden günahkar ben anlamış değilim ,
teşekkür ederim saygılar sunarım ,
kımseye kırılmıyorum vede alınmıyorumda ,hayat devam etmekte ve hayatı nasıl mutlu yaşamak istersen insan öyle
yaşamalı ,
ben motosıkletı seveni severim demiştim tekrardan aynısını sölüyorum.

not .yucel  paylaşım için teşekkürler .
Orhan abı b şıkkı doğru olan (zımparalamayı denicektım bu daha kolayıma geldi)
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2007, 13:43:52 Gönderen: tororosso »
kenan sofuoğlu

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
zikzak
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2007, 15:04:12 »
Kenan. Yazdıklarından sonra farkettim ki her bir cümlene ayrı ayrı cevap vermem gerekiyor. Ben bu konuda sana gerekli açıklamaları bir çok kere bir çok yerde ve bir çok şekilde yapmıştım. Faydası olmamış. Cuma akşamı toplantıya gelirsen bu konuda son sözlerimi de söylemek isterim. Burada konu kirliliğine sebep olmak istemem
Asıl aşık-ı sadık menim.

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
zikzak
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2007, 21:11:07 »
Rica ederim arkadaşım sanırım benim espiri anlayışımla Halim abinin espri anlayışı farklı. ben bu videoyu yayınlarken biraz espiri olsun bakın başka türlüde lastik ısıtılıyor dedim benim anlamadığım nokta bu motosikletin üzerinde Kenan değilde Ali  Veli  Mehmet olsaydı acaba farklı bir tepki mi gelirdi.
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007