Gönderen Konu: MICIRDA MOTOSİKLET KULLANIMI  (Okunma sayısı 868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
MICIRDA MOTOSİKLET KULLANIMI
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2007, 10:25:43 »
Gokhan tamam öncelikle güvenli yavaşlama ve duruş benim için en iyisi , gaz açarak çıkma tekniği için bana sanırım birazdaha zaman gerekli...
Teşekkürler...

Böyle bir yolda motosiklet sürmenin tek zorluğu psiklojiktir. Rüzgarda sürüş yapmak gibi yani. Neticede şartların size çıkardığı zorluktan çok daha fazlasını sizin psikolojik olarak etkilenmenizden yaşarsınız. Gökhan'ın dediğine katılmamak elde değil hızı belki düşürmek değil ama sabit tutarak ama vites düşürüp devri yükselterek geçmek lazım. Ayrıca unutmamanız gereken bir diğer nokta da yolun tamamının bu şekilde olmasının mümkün olmadığıdır. Her iki yan tarafta güvenli alanlar genellikle olduğu gibi bırakılır. Benim gibi oraları kullanabilirsiniz.
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2007, 11:57:43 »
Abi işte o yan alanlara geçme de sıkıntı yaşıyorum. Ama psikolojik olduğu konusundada hak veriyorum. İlk günlerimde rüzgarda sürüş nedeniyle kollarım tutulmuştu kendimi sıkmaktan ... Ve Afyon dan gelirken bir kamyonun arkasında yarattığı anofordan sollamaya bile çıkamamış uzun süre takip etmiştim :-\ şimdi çok daha rahatım.
Ama mucur da her yerde bulunmuyor aniden çıkıyor insanın karşısına açıkça söylemek gerekirse bu benim için büyük bi sıkıntı...

GokhanD

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2007, 12:12:54 »
Yolu okuma ve sürüş planlarınızı buna göre yapma konusunda ( burayı biraz abartacağım ) bir bilgisayar kadar hızlı olmalısınız. Yolda her an herşey karşımıza çıkabilir. Bunun için bakmak ve görmek daha sonrada bu bilgiyi değerledirmek ve çıkan sonuçlara göre motor kullanmak çok önemlidir.

gördüğün kadar git denmesinin sebebide işte bu zaten. Aslında hiçbirşey karşımıza aniden çımıyor. Herşeyin bir gelişme ve sonuç süresi var. Ancak siz virajlı bir yolda üstelik 2 saniye ötesini göremediğiniz hele helede beyninizde 5 saniye sonrasında olamadığınız bir yolda 80'le giderseniz herşey aniden çıkacaktır.

Yanlış anlaşılmasın buradaki sürat izafidir. Sadece yüksek seyir süratini ifade etmek içindir. Kimi yol vardır 24 Km bile hızlı kalır kimi yol vardır 180'le bile yavaş gittiğinizi hissederseniz ama değişmeyen tek şey görmek ve buna göre gitmektir.

Diğer yandan bu topikte mıcırda sürüş ile tırtıklı yolda gitme konuları paralel olarak yürüyor lütfen birbirine karıştırmayalım...

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2007, 13:17:06 »
Bu tür kazınmış, traşlanmış noktalarda bulunduğunuz süratten biraz daha düşüp vites düşürün ( ancak debriyajı bir anda bırakıp arka tekerin powerslide yani fazladan itiş üreterek kaymasına izin vermeyin) ve motorun devrini yükseltin ki yol tutuş kuvveti maksimuma gelsin. Daha sonra önce gülümseyin, sonrada gitmek istediğiniz noktaya konsantre olup motorun size verdiği etkilere son derece yumuşak tepkiler vererek çıkın oradan.
sevgili gökhan
bahsettiğin tekniği ben ayşenin motorunda alanya-antalya yolunda kullanmıştım
ama berbat bir yolculuktu
motorun lastikleri tırtıklarla( tırtık derken ciddi anlamda, oyuk gibi) resmen savaş halindeydi vede bana yansıyordu
 yani o kadar da kolay olmadı bundan sonra o yol yapılmadan motorla o yoldan geçmemeye karar verdim
hatta arabaylada çok kötü sarsıyor

Gökhan Bey burada Ahu güzel anlatmış yolun ne kadar tedirgin edici olduğunu.Gerçekten çok sitres yapan bir yol.

Ahucuğum yolun yapılamsını da beklemeyelim boşuna  bu yollarda yapılan bir düzenleme, yani hızı düşürmek ve kaygan zemini azaltmak adına.
Benim sormak istediğim diğer bir konu, ben önce böyle bir yola sevinmiştir.Cross motorun arazi lastiği için uygun olacağını düşünmüştüm.Yolu kullanınca lastiğin çok dezevantaj yarattığını düşündüm, doğru mudur sizce.Asfalt motor lastiği daha rahat mı kullanır bu yolu acaba (?)
Bir de motoru rahat bırakıp gülümseyeceğiz ya, zaten rahat gezerek gidiyor motor da; araçlar o kadar yakından sıkıştırıyorlar ki, araçlara değeceğim diye korkuyorum bu kez de.
Yine de ne kadar çok kullanırsam bu yolu, her seferinde biraz daha rahat geçtiğimi görüyorum.Bu rahatlamanın en büyük etkeni de artık "bozuk satıh" levhalarının konulmuş olması, o sayede hazırlıklı yola giriyorum.

Mucurlu yol için de ; mutlaka normal bölümler vardır denilmiş.Malesef köy yollarında ince bir zivt döküp, üzerine sadece kaçıl döküp bırakıyorlar ve yolu kullanan araçlar zamanla yolu şekle sokuyor.Zamanla lastik izleri oluşuyor, bunun yanında da yolun ortası ve değişik bölümlerde dengesiz çakıl birikintileri serbest durumda.
Anlayacağınız koç uzun mesafeleri mucurlu yolda gitmek zorundasınız.
Bu da mucurlu yolda motor kullanmayı öğrenmek zorunluğunu doğuruyor. Kazasız, relaks, mutlu sürüşler  ::)

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2007, 14:51:33 »
sevgili gökhan
bahsettiğin tekniği ben ayşenin motorunda alanya-antalya yolunda kullanmıştım
ama berbat bir yolculuktu
motorun lastikleri tırtıklarla( tırtık derken ciddi anlamda, oyuk gibi) resmen savaş halindeydi vede bana yansıyordu
 yani o kadar da kolay olmadı bundan sonra o yol yapılmadan motorla o yoldan geçmemeye karar verdim
hatta arabaylada çok kötü sarsıyor

Gökhan Bey burada Ahu güzel anlatmış yolun ne kadar tedirgin edici olduğunu.Gerçekten çok sitres yapan bir yol.

Ayşe o bahsettiğin tırtıklı yolda zorlanmayan çok sürücü vardır.Bunlardan biride benim,hatta orda gitmek benim hoşuma gidiyor, hiç zorlanmıyorum.Demek ki bazılarımıza zor gelen yol bazılarımıza kolay geliyor.Zamanla bütün taşlar yerine oturacak ve şu an zor gelen yollar daha keyifli hale gelecek.Buna emin olabilirsin.
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı aythakan

• Hakan Güneş
  • Üye
  • *
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2007, 12:25:36 »
Mıcıra girildiği anda hızımızı makul hızlara düşürmeyi başarsak bile virajlı bir yolda mıcıra girdiği doğrultuda devam edip şarampolde bu serüveni sonlandırır yada şarampole uçacağımızı anladığımız an içgüdüsel olarak frenlere sonuna kadar asılıp yine kendinimizi yerde buluruz.  Bahsetmek istediğim konu böyle bir durumda kendimizi mıcırsız bölgeye nasıl atarız. Mıcırlı bölgeye girildiği  zaman motosiktletimize yön vermek için mıcırsız zemin tarafındaki pege, motosikletin istikameti mıcırsız bölgeyi gösterene dek güç uygulamaktır.

Arka tekeri kızaklatınca motorun yanlamaya başladığını biliriz. Bunun sebebi  güç  dağılımının orantısız olmasındandır. Bu dengeyi tutturmakda çok zordur ama imkansız değildir. Genelde arka teker kızaklayınca soldan yanlamaya başlar çünkü fren yaparken sağ taraftaki pege uyguladığımız
güçten kaynaklanır. 

Şimdi gelelim mıcırlı yolda arka freni kullanmaya. Peglere uyguladığımız kuvvete rağmen motorun istikametini hala istediğimiz tarafa çeviremediysek yada karşımıza çıkan bir engelden dolayı bir an önce çevirmek zorundaysak arka tekeri kızaklatarak motorun istikametini mıcırsız bölgeye çevirebiliriz. Motorun istikameti istediğimiz yönü gösterdiği an önce freni sonrada peglere uyguladığımız kuvveti sonlandırıp mıcırsız bölgeyi tekerler gördüğü an kontrollü şekilde durup birkaç dakika kalp atışımızın düzene girmesini beklemekte fayda var.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2007, 12:28:18 Gönderen: aythakan »
Gittiğin yol, yol değil. YAMAHA XT600 E ' 97
Hakan Güneş / B Rh +