Bu tür kazınmış, traşlanmış noktalarda bulunduğunuz süratten biraz daha düşüp vites düşürün ( ancak debriyajı bir anda bırakıp arka tekerin powerslide yani fazladan itiş üreterek kaymasına izin vermeyin) ve motorun devrini yükseltin ki yol tutuş kuvveti maksimuma gelsin. Daha sonra önce gülümseyin, sonrada gitmek istediğiniz noktaya konsantre olup motorun size verdiği etkilere son derece yumuşak tepkiler vererek çıkın oradan.
sevgili gökhan
bahsettiğin tekniği ben ayşenin motorunda alanya-antalya yolunda kullanmıştım
ama berbat bir yolculuktu
motorun lastikleri tırtıklarla( tırtık derken ciddi anlamda, oyuk gibi) resmen savaş halindeydi vede bana yansıyordu
yani o kadar da kolay olmadı bundan sonra o yol yapılmadan motorla o yoldan geçmemeye karar verdim
hatta arabaylada çok kötü sarsıyor
Gökhan Bey burada Ahu güzel anlatmış yolun ne kadar tedirgin edici olduğunu.Gerçekten çok sitres yapan bir yol.
Ahucuğum yolun yapılamsını da beklemeyelim boşuna bu yollarda yapılan bir düzenleme, yani hızı düşürmek ve kaygan zemini azaltmak adına.
Benim sormak istediğim diğer bir konu, ben önce böyle bir yola sevinmiştir.Cross motorun arazi lastiği için uygun olacağını düşünmüştüm.Yolu kullanınca lastiğin çok dezevantaj yarattığını düşündüm, doğru mudur sizce.Asfalt motor lastiği daha rahat mı kullanır bu yolu acaba (?)
Bir de motoru rahat bırakıp gülümseyeceğiz ya, zaten rahat gezerek gidiyor motor da; araçlar o kadar yakından sıkıştırıyorlar ki, araçlara değeceğim diye korkuyorum bu kez de.
Yine de ne kadar çok kullanırsam bu yolu, her seferinde biraz daha rahat geçtiğimi görüyorum.Bu rahatlamanın en büyük etkeni de artık "bozuk satıh" levhalarının konulmuş olması, o sayede hazırlıklı yola giriyorum.
Mucurlu yol için de ; mutlaka normal bölümler vardır denilmiş.Malesef köy yollarında ince bir zivt döküp, üzerine sadece kaçıl döküp bırakıyorlar ve yolu kullanan araçlar zamanla yolu şekle sokuyor.Zamanla lastik izleri oluşuyor, bunun yanında da yolun ortası ve değişik bölümlerde dengesiz çakıl birikintileri serbest durumda.
Anlayacağınız koç uzun mesafeleri mucurlu yolda gitmek zorundasınız.
Bu da mucurlu yolda motor kullanmayı öğrenmek zorunluğunu doğuruyor. Kazasız, relaks, mutlu sürüşler