Gönderen Konu: GECE GÖRÜNÜN  (Okunma sayısı 578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
  • 2003 Aprilia Pegaso 650i
    • www.sigortacihasim.net
GECE GÖRÜNÜN
« : Nisan 21, 2007, 23:43:36 »
Çoğumuzun korkusu akşam hava karardıkdan sonra trafikde giderken fark edilmemektir.Artık "Gece beni farketmeyecekler.." korkusuna kapılmayın.
Dünyada son yıllarda çok kullanılmaya başlanılan bu stop lamba sayesinde gece kazaları azalmış.
Kullanımı o kadar basit ki.
Motorun stop ampulünü resimdeki ampül ile değiştiriyorsunuz.Ampül,kit ile birlikte veriliyor.Ampuludeki verici nedeniyle siz frene bastıgınız andan itibaren,senkronize bir şekilde,kaskınızdaki stop lambalarınız da aynı anda yanıyor.
Kasdaki stop lambaları beyaz/kırmızı led lamba olup,far kuvvetinde bir ışık hüzmesi çıkararak arkadan gelen sürücüyü uyararak görünürlülüğünüzü arttırıyor.

Bu stopların iki ucunda  ki  3M yapıştırıcı ile kaskınıza yapıştırabildiğiniz gibi,isterseniz alacağınız iki taraflı cırcır ile de kaskınıza yapıştırabilirsiniz.Hem böylece istediğinizde o kaskdan söküp bir başka takma imkanınızda mevcuttur.
Ledlerin ömrü 100.000 yanış.

Fiyatı ve nerde mi satılıyor.
Söylersem reklam yapıyor dersiniz.
Araştırınca bulmanız çok kolay.
Haşim Arıkan Axa Sigorta Antalya acentesi
Cep : 0533-5534202 Tel : 0242-3169700
Fax  : 0242-3169703
Adres:Yeşilbahçe Mh.Çınarlı Cd.39/B
Msn  : axasigortahasim@hotmail.com

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2007, 11:16:38 »
Çoğumuzun korkusu akşam hava karardıkdan sonra trafikde giderken fark edilmemektir.Artık "Gece beni farketmeyecekler.." korkusuna kapılmayın.
Dünyada son yıllarda çok kullanılmaya başlanılan bu stop lamba sayesinde gece kazaları azalmış.
Kullanımı o kadar basit ki.
Motorun stop ampulünü resimdeki ampül ile değiştiriyorsunuz.Ampül,kit ile birlikte veriliyor.Ampuludeki verici nedeniyle siz frene bastıgınız andan itibaren,senkronize bir şekilde,kaskınızdaki stop lambalarınız da aynı anda yanıyor.
Kasdaki stop lambaları beyaz/kırmızı led lamba olup,far kuvvetinde bir ışık hüzmesi çıkararak arkadan gelen sürücüyü uyararak görünürlülüğünüzü arttırıyor.

Bence bu tip bir aydınlatma olsada olur olmasada.Görünmemezlikten olan kaza sayısını düşürmez.
Akşam hava karardığı zaman farları ve park lambaları yanan bir motosiklet mutlaka görülür.Elbiselerde fosforlu,ışık altında parlıyor.Bütün bunları göremeyen sürücü zaten kördür.Bu aydınlatma şeklide frene bağlı çalıştığı için fren lambasıyla beraber yanıyor ve arkadan gelen sürücüyü uyarıyor.Fren lambasını görmeyipte motora çarpan bir araç yada bu şekilde kaç kaza olmuştur.Far kuvvetinde yanan bir lamba daha çok riskli olacaktır,onun için gereksiz diye düşünüyorum.

Bizim asıl sıkıntımız gündüz görünmemek.Onuda zaten farları yakarak,kör noktalara girmeyerek vs.şeklinde çözüyoruz.Yanlış mı..

0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2007, 12:21:14 »
Orhan'cığım

Ne diyeyim.Hem yanlış-hem doğru.
Kazalardan sonra bir çok araç sürücüsü "Motoru son dakka gördüm" diyor.
O nedenle ne kadar görünür olursak o kadar iyi değil mi?
Sonra her motorcu da senin,benim bizler gibi reflektörlü giysi giyen nerdee.
Arabalar gelip gelip motorların dibinde duruyor.Gece karanlığında yollar,aydınlatmalar malum.
Hele insanlarımızda ki zihniyette de motora ve motorcuya değer vermeme bu kadar ileri iken.
Ne yapsak azdır.
Aslında bırak geceyi,gündüz bile motoru gören yok.Onun içindir ya reflektörlü,dikkat çekici renkli yelekler giyelim diye düşündüğümüz.
Sen ne kadar dikkat et,kör noktalardan kaç,görmeden gelenden vurulmak an meselesi.
Dünya ülkelerinin motorcuları bu tip güvenlik materyallerini neden kullanıyorlar dersin.
Bunlar Türk icadı değil.Demek ki lazım ki el oğlu üretmiş ve kullanıyor.
Canını sevenler için.
Şahsen ben araştırıyorum kendime almayı düşünüyorum.

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Üye
  • *
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2007, 14:09:28 »
'Motoru son dakka gördüm'kelimesi bence motorun hızından veya ölü noktada olmasından kaynaklanıyordur.

Tamam faydası olacaksa alalım,yalnız benim demek istediğim bu lambalar sadece fren esnasında yanacak,parkla beraber yanmadığı için fazla iş yapmaz diyorum.Görünmek için reflektörlü yelekler fazlasıyla iş yapacaktır.Birde motorun yan taraflarında reflektörler olursa iş tamamdır.

Far şiddetinde yanan bu lambalardan bazı araçların arkasında var,frenle beraber yanıyor.Gece karanlığında arkadan gelen bir sürücüye o ışık çok rahatsızlık veriyor.
0542 5943545
Honda CRF 250 R 

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2007, 20:15:43 »
Doğru söze ne demekli Orhan cığım,

Motorun yanlarına hep reflektör düşünürüm de neyi nereye koyabileceğimi kestiremiyorum.O konuda senden fikir almam lazım.
'Motoru son dakka gördüm'kelimesi bence motorun hızından veya ölü noktada olmasından kaynaklanıyordur.
Yok yok öyle değil araç sürücülerinin dalgınlığından veya başka bir noktaya bakmalarından kaynaklanabiliyor
Far şiddetinde yanan bu lambalardan bazı araçların arkasında var,frenle beraber yanıyor.Gece karanlığında arkadan gelen bir sürücüye o ışık çok rahatsızlık veriyor.

Benim resimde de gösterdiğim lambalar led li lamba.Far şiddetinde değil tabii.O tip araçlarda olanları biliyorum.far kadar bir şeyi takıyorlar tampon altına.Sonra mahvediyor adamın gözünü.
Bunlar sadece ikaz edici ışık veriyor.Parlak olduğu içinde dikkat çekiyor

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2007, 20:44:23 »
görünürlülüğü her şekilde artırmakta yarar var..
benim tek endişem kaskta ağırlık artışına sebebiyet verip vermediği, bir de yolculu seyahatte yolcuyu çok rahatsız eder mi?

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Çevrimdışı YALNIZ SÜRÜCÜ

• HAŞİM ARIKAN
  • Üye
  • *
    • www.sigortacihasim.net
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2007, 22:42:55 »
Zannımca 100 Gr bile değildir ağırlığı.Yolcu devamlı taşınıyorsa mutlaka onun kaskına lazım esas.
O zaman sürücü takmayacak.Çünkü bunlar kaska çift taraflı cırcır ile de yapışabiliyor

mehmetsezen

• Ziyaretçi
GECE GÖRÜNÜN
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2007, 11:19:50 »
Ben buldum ama erkan taktırmadı.Yalnız benimki kablolu mavi led uzun yolculukta iyi olur kısa mesafede uğraştırır.Birde gösterge ışığı yanmıyordu.Mavi let aldım.Fren teline bağladım.Led deyip geçmeyin insanın gözünü etkiliyor.Rüzgarlık masmavi oldu.Pek kullanılışlı olmadı sanırsam.