Gönderen Konu: istanbul honda eğitim pisti  (Okunma sayısı 806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kroscu

• Ziyaretçi
istanbul honda eğitim pisti
« : Mayıs 25, 2007, 15:45:37 »
katıldığım aktivitelerden bir kac görünüm
[youtube=425,350]tk7AJb_B1Uw[/youtube]

[youtube=425,350]1vkv3NmJw4[/youtube]

[youtube=425,350]XE8bcdbsU6I[/youtube]
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2007, 16:04:55 Gönderen: Kroscu »

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2007, 15:54:34 »
Ayşe Hanım tebrik ederim sizi. Eğitimli olmak için gösterdiğiniz çabayı takdir ile izliyorum.

İkinci video çalışmıyor mu ne?
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2007, 15:56:27 Gönderen: SNOBDOC »
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2007, 16:02:46 »
Tebrikler ...Eğitim süreci ile ilgili yorumlarınıda bekliyorum merakla....

Çevrimdışı ahu a

• ahu örün
  • Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2007, 16:04:12 »
ayşeciğim tebrik ederim
umarım eğitimin avantajlarını fark etmeye başlamışsındır  ;)
İş tel:0242 814 61 65 Gsm:0535 549 3915
0507 286 65 56

Çevrimdışı MOTORCU

• HAMDİ ÇİFTÇİ
  • Üye
  • *
  • MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2007, 16:04:21 »
Eğitimi önemsemenizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR
2011 kymko 250   +  2008 xl 700 transalp 
A+RH
Buro tel: 322 99 26   fax: 322 99 34
cep tel: 0 542 422 99 18

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2007, 17:28:27 »
Teşekkür ederim herkese.Sizlerle diğer eğitim notlarımı ve fotoğrafları da paylaşmaya devam edeceğim.Eğitim çok faydalı oldu, kısa sürede de olsa yanlış edindiğim alışkanlıkları çok iyi gördüm ve düzeltmek için hep eğitim uyarılarını hatırlayacağım ve kısa sürede doğru sürüş kuralalrına kavuşacağım.
Bu arada video konusunda arkadaşım yardımcı oldu sizlerle paylaşabilmem adına, 2 videoyu da daha sonra inşallah izleyebiliriz. :)

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2007, 18:07:34 »
Eğitimine katılabilmem büyük bir şanstı,rezervasyon yaptıran bir kişinin gelememesi neticesinde rezervasyonunu değerlendirmiş oldum ve ne kadar zor rezervasyon yaptırıldığını biliyorum.
Çok da mutlu oldum böyle bir eğitime katılabilmekten.
Honda firması olarak eğitim için herşey düşünülmüş memnun kalmamak için neden yok sadece özel isteklerle renk getirelebilir eğitim programına,örneğin sabah kahvaltısı da konulabilir mi gibi.Yanınıza hiçbirşey almak zorunda değilsiniz, sadece güneş altında kaldığınız için güneş kreminizi unutmamanız yeterli oluyor, bu arada yemekleri de çok çeşitli ve güzeldi, vücut çok sıvı kaybettiği için de sürekli sıvı tüketimiz için herşey düşünülmüştü.
Öyle bir tesis ki orada şirketin büyük bir kadrosu çalışyor ve işyerinde çalışanların hertürlü ihtiyacına cevap verecek alt yapı mevcut.
Sürüş eğitmenlerimizin; eğitime verdikleri  dikkat ve titizlikten bahsetmedengeçemeyeceğim, işlerine son derece önem veriyorlar ve işleri son derece titizlikle yapıyorlar ve eğitime katılanların her türlü sorularına en iyi şekilde cevap verme gayretlerini çok takdir ettim.

Eğitmenlerimiz Mehmet Şen ve Murat Denizhan'a ve katkısı olan tüm Honda ekibine çok teşekkür ediyorum.
Öyleki sizinle bu resimleri paylaşabilmem bile eğitmenlerimizin çektiği fotoğraflar sayesinde oldu, Murat Bey tekrar teşekkürler.

Şimdi eğitimle ilgili görüntülü paylaşımlara geçelim.

Herkesle merhabalaşıp, günaydın dedikten sonra sürüş öncesi ısınma hareketleri ile sürüş öncesi kaslarımızı ısıtıyoruz.

Motorumuzu çalıştırmadan önce yapmamız gereken kontrolleri yapıyoruz;
-Motor yağını kontrol et.
-Lastikleri kontrol et, havasını, dişlerini v.b.
-Motor sıvısı varsa kontrol et
-Motor hidrolik yağını kontrol et
-Zincir kontrolü yap

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2007, 14:06:25 »
Eğitim 15 kşilk guruplar halinde yapılıyor;

Kullanıdığınız motorun size göre bir motor mu olduğunu anlamak için; motor orta sehpada iken ayak sehpalarına basıyorsunuz ve kollarınızı gidona azatıyorsunuz, sadece el parmaklarınızın ucunun değmesi yeterli oluyor o motorun size uygun olduğunu anlayabilmeniz için ve de en doğru oturma yerini de aynı pozisyonda rahat bir şekilde oturarak tesbit edebiliyorsunuz fotoğraftada görüleceği gibi

Kask altına giyilen hijyen feslerimizleyiz

4.5 ve 4 metre kuka çalışması yaptık, sekiz çizdik, U dönüşleri yaptık
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2007, 14:22:58 Gönderen: Kroscu »

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2007, 14:19:47 »
Hocamızın denge çalışması eğitimi

sıra bizde tabi ki;yalnız denge çalışmasını yapıp yapamamak tecrübelerle doğrudan ilgili ilk başta yapamıyorsanız üzülmüyorsunuz zamanla ediniliyor,düz bir hatta dengeyi sadece gidon yardımı ile sabit hızda yapıyoruz.

Süret artışı ve nokta duruşu yaptık

45 dakika da bir mola verdik ve çay, kahve, su ve benzeri sıvı tüketimlerimizi yaptık, dinlendik, gösterilen dikkatin dağılması 45 dakikalık sürüşlerin arkasından başlıyor, o nedenle 45 dakikada bir mola vermek gerekiyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2007, 14:35:42 Gönderen: Kroscu »

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2007, 14:34:14 »
Sürekli bizim için değiştirilen parkurda anteraman yaptık, en önemli konu bacaklarımızla motorun deposunu hafifçe sıkmak ve gideceğimiz yöne mümkün olan en uzak mesafeye başımızı döndürerek bakmak ve de kayak sporunda da olduğu gibi belden aşağımızı motoru hissedecek şekilde kullanmak.

Yokuşta dur kalk çalışması yapıyoruz.Yokuşta beklerken kavrama noktasında ve arka frene basılı ve sol ayak sola açık bekliyoruz.kalkarken de güçlü gaz vererek kalkış yapıyoruz, debriyaj kontrolü ile birlikte.

Çevrimdışı kobeyashi

• Ercüment Gökhan Gökyar
  • Admin
  • *
    • Ercüment in Sayfası
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2007, 23:02:22 »
Ayşe eğitim kapsamlıymış ve güzel geçmiş anladığım kadarı ile...
Sende 4-5 aydır motor kullanıyorsun sürüşünde ne gibi değişiklikler oldu? Eski alışkanlıkları bırakabildin mi? Ve bu tür eğitimleri mutlaka almalımıyız. Biliyorsun ben okuyarak uygulayarak ve gözleyerek sürüşümü geliştirmeye çalışıyorum...

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2007, 12:05:24 »
AMK bu konuda ne yapabilir bir konuşmak tartışmak lazım
Bende Mecnun'dan çok aşıklık istidadı var.
Asıl aşık-ı sadık menim.
Mecnun'un sadece adı çıkmış

Halim Yılmaz, Tekirdağ

ariassos

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2007, 12:30:52 »
ayşe sonsuz tebrikler.
alkışı hakediyorsun. :alkis:

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05324378793 - TB4CHE
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2007, 16:55:40 »
tebrik ediyorum..
Honda'nın eğitimi Antalya'da da olsa keşke..
Akçor ile konuşsak mı?

R 1200 GS '06
İyi sürüş bir sanattır..

Kroscu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2007, 18:04:25 »
Ayşe eğitim kapsamlıymış ve güzel geçmiş anladığım kadarı ile...
Sende 4-5 aydır motor kullanıyorsun sürüşünde ne gibi değişiklikler oldu? Eski alışkanlıkları bırakabildin mi? Ve bu tür eğitimleri mutlaka almalımıyız. Biliyorsun ben okuyarak uygulayarak ve gözleyerek sürüşümü geliştirmeye çalışıyorum...

Ercüment elbette eğitim anında bile yaptığım yanlışları düzeltme imkanım oldu, eski alışkanlıkları bırakmak ve doğru teknikleri oturtmak elbette ki bol bol uygulamakla olacaktır.Sadece eğitim yeterli değil onu hayata uygularak ve sürüş yaparak geçireceğiz.
Yalnız çok basit yapılabilecek teknikler olduğunu eğitimde görebiliyorsunuz; anlayacağınız bazı uygulamaları yeniden keşfetmeye veya deneme yanılma yoluyla bulmaya gerek yok.
Biraz başka ihtiyaçlarımızdan fedakarlık yaparak eğitime aktaracağımız maddi kaynakla mutlaka eğitim almalıyız diyorum.
Her şartta uygulama anlamında çok çalışmak şart, bilmediğin yol her zaman ilk tecrübedir benim görüşüme göre, hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak gerekir.
Eğitimin kapsamı konusunda hala size aktaracağım görüntüler ve bilgiler var.
Gerçekten Honda çok ciddiye almış durumda bu eğitimi ve kazanç gözettiğini de düşünmüyorum.
Honda merkezle irtibata geçilebilir, ben de gereken iletişimi kurmak için elimden geleni yapacağım.